Burgemeester Milène Junius gaat undercover voor SBS 6 programma | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto's: Wil van Balen

Burgemeester Milène Junius gaat undercover voor SBS 6 programma

  •   2628 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Burgemeester Milène Junius ging, zonder dat inwoners het doorhadden, in vermomming op pad in Hellevoetsluis voor het nieuwe SBS6-programma Burgemeester Undercover.

In dit programma gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente om een probleem op een niet-alledaagse wijze te onderzoeken. In het geval van Hellevoetsluis was dat brandveiligheid in seniorencomplexen. De aflevering over Hellevoetsluis wordt op dinsdag 13 november uitgezonden.

Presentator Dennis van der Geest stond de burgemeester bij tijdens de undercover operaties. Hij dacht mee over een plan van aanpak, keek mee tijdens de actie en was het kritisch geweten van de burgemeester.

Aandacht voor brandveiligheid
Vermomd en bewapend met verborgen camera's probeerde de burgemeester, geheel onopvallend, dichtbij de kern van het probleem te komen. Om zo het probleem zelf te ervaren en een passende oplossing te bedenken. In Hellevoetsluis is een aantal keer brand geweest in een seniorenwoning. Nu ouderen langer zelfstandig wonen, wilde burgemeester Junius brandveiligheid bij senioren aandacht geven. Op deze manier komt het onderwerp breed in de belangstelling, niet alleen voor onze eigen gemeente, maar bij kijkers in heel Nederland.

Hellevoetsluis in de spotlight
De opnames van de uitzending vonden al eerder plaats, namelijk in de mooie zomermaanden. Hierdoor krijgen de kijkers een beeld van hoe mooi en gezellig het vertoeven is in Hellevoetsluis. Ook presentator Dennis van der Geest gaf aan het een mooi en vriendelijk stadje te vinden. Tegelijkertijd vestigt het programma ook aandacht op brand: een onderwerp waar we in Hellevoetsluis al een aantal keer door zijn opgeschrikt. In de uitzending kunt u zien hoe inwoners van Hellevoetsluis denken over dit onderwerp en hoe zij ermee omgaan.

Niet helemaal onherkenbaar…
Ondanks dat er veel tijd en energie wordt gestoken in een goede vermomming, verborgen camera's en een goed undercover verhaal: het kan natuurlijk voorkomen dat iemand de hoofdrolspeler toch herkent. Zeker als diegene bijna dagelijks veel optrekt met de burgemeester of, in het geval van Hellevoetsluis, regelmatig een foto van haar maakt voor Groot Hellevoet. Onze fotograaf Wil van Balen speelt daardoor onverwachts een kleine rol in deze uitzending. Bent u benieuwd hoe dat afloopt? Kijk dan aanstaande dinsdag 13 november tussen 21.30 uur en 22.30 uur naar Burgemeester Undercover op SBS6.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>