Gemeenteraad stopt Werkorganisatie Voorne | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Mieke Bakker (D66) 'Ik voel me belazerd en boos'
Mieke Bakker (D66) 'Ik voel me belazerd en boos' (Foto: J.R. Fröling)

Gemeenteraad stopt Werkorganisatie Voorne

  •   339 keer gelezen   Actueel

Met een unaniem gesteunde motie heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis een punt gezet achter het opzetten van een Werkorganisatie Voorne.

Hoewel van het begin af duidelijk was dat de raad de stekker uit het project zou trekken, leverde dat toch nog twee - bijna drie - schorsingen en lieten alle raadsleden zich duidelijk horen. Het rapport van de kwartiermaker stond niet op de agenda, maar werd een extra agendapunt waaruit een motie voort kwam. De normale agenda was voor half negen al afgewerkt.

Waardering
Eveneens unaniem was de waardering voor het eindrapport van kwartiermaker Marc Pothast, dat aan duidelijkheid weinig te wensen overliet. Dat het vormen van een WOV als een tussenstap naar een volledige fusie zeker geen ideale weg is, werd nog eens benadrukt. Mieke Bakker (D66) vatte de kritiek van de gemeenteraad in één zin samen: "Er werd met de WOV geen vooruitgang geboekt en het wantrouwen nam alleen maar toe."

In de door vijf partijen ingediende motie wordt het college opgedragen om alle werkzaamheden aan de uitvoering van de WOV met onmiddellijke ingang te stoppen. Dit loopt vooruit op het officiële raadsbesluit om de vorming van de WOV te stoppen. Het verzoek van het college om nog enige maanden onderzoek te plegen, werd daarmee afgewezen. Dat wil echter zeker niet zeggen dat er niet meer samengewerkt wordt. Dat werd er immers al op verschillende gebieden en het rapport geeft ook nog eens aan dat er juist in de kringen van ambtenaren wel degelijk bereidheid was om tot een ambtelijke en zelfs bestuurlijke fusie te komen. Vandaar ook de tweede opdracht uit de motie aan het college: "Op inhoud de ambtelijke en bestuurlijke fusie tussen de drie gemeenten op Voorne voort te zetten, en waar mogelijk te intensiveren."

Voorns Beraad
Daar waar de projectdirectie het af liet weten lijken de gemeenteraden op Voorne elkaar wel gevonden te hebben. Dat blijkt uit het Voorns Beraad, dat vorige week in goede harmonie hun bijeenkomst afsloot. Toverwoord was 'Samen' en dat bleek ook uit het betoog van Daan Dankaart (PvdA) die het met de inhoud van de motie wel eens was, maar het besluit liever met de twee andere gemeenteraden samen had genomen. Uiteindelijk stemde hij toch ook voor de motie.

Citaten
"Samenwerken met behoud van identiteit" (Rien Kap) "De ambtenaren hebben recht op duidelijkheid" (Dick Bosgieter) "Behoud van gemeentelijke kleur" (Cilia Meerman) "Waar er drie kijven hebben er drie schuld" (Bianca Verschoor) "Het wantrouwen mogen de drie colleges zich aantrekken" (Daan Dankaart)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>