Afbeelding
Foto: Wil van Balen

ANWB komt met fietsverlichtingsactie: Zet je licht aan!

Actueel 380 keer gelezen

Donderdag 25 oktober hield de ANWB een fietsverlichtingsactie bij winkelcentrum de Struytse Hoeck. Tijdens deze actie konden voorbijgangers hun fiets laten controleren door de ANWB. Wethouder Peter Schop was ook aanwezig om de eerste fiets te controleren.

Volgens de ANWB heeft 67 procent van de Nederlanders afgelopen winter een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. "Daarom hebben we nu die tag met "zet je licht aan," verteld Hans Volker, consul van ANWB Zuid-Holland. Uit onderzoek van ANWB blijkt dat een derde van de fietsers die de tag ziet en hun licht nog niet aan hebben, deze aanzetten. Volgens Volker kunnen ouders ook meehelpen aan de verkeersveiligheid. "De ouders kunnen ervoor zorgen dat de verlichting werkt en tegen de kinderen zeggen dat ze hun licht aan moeten doen als ze naar school gaan."

Wijkagent Wout Videler vertelt dat de politie binnenkort weer gaat controleren bij de scholen. "Niet alleen fietsverlichting maar ook met z'n drieën, vieren naast elkaar fietsen waardoor het toekomend verkeer wordt gehinderd. Maar eigenlijk zie je dat de jeugd zich de laatste jaren steeds bewuster wordt dat verlichting belangrijk is voor de verkeersveiligheid"

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant