Het bestuur is maar wat trots op de vele (oud) leden die samen met hen het feest hebben gevierd
Het bestuur is maar wat trots op de vele (oud) leden die samen met hen het feest hebben gevierd Foto: Wil van Balen

Bowling Vereniging viert 40 jarig jubileum

Actueel 937 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zeker voor een bowlingvereniging is het heel bijzonder dat zij een 40 jarig jubileum kunnen vieren. Afgelopen zaterdag 27 oktober deed Bowling Vereniging Hellevoetsluis aan de Kerkstraat 6 dat met een groots feest waar circa 180 huidige en voormalige leden zich voor aanmeldden.

Een jaar lang zijn er voorbereidingen getroffen om er een leuk, maar vooral memorabel feestje van te maken. Onder auspiciën van Ricardo Rutten was er speciaal een feestcommissie in het leven geroepen. Hierin zitten leden met kennis van de historische waarden van de vereniging, maar ook (jeugd) leden van toen en nu. In de loop der jaren is er veel geschiedenis geschreven, maar is er helaas ook informatie verloren gegaan. Met vooral een zoektocht naar de leden van het eerste uur, hoopte de vereniging iets van deze geschiedenis nieuw leven in te blazen. Ook de media en Facebook speelden een belangrijke rol in de zoektocht. Nieuw materiaal komt er ook bij: Bij binnenkomst legt Nikkie de Hoog alle gasten op de gevoelige plaat vast.

Feest van herkenning
Aan het begin van het feest kan men zich te goed doen aan koffie met een traktaktie. Hiervoor heeft Ingrid, de moeder van de jeugdleden, Wesley Molendijk, zich flink ingezet. Op deze reünie is het al snel een blik van herkenning her en der.  Wanneer om 20.00 uur de meeste genodigden binnen zijn begint voorzitter Marcus Arndt (voormalig jeugdlid) aan de openingsspeech. 

Met een bloemetje voor de feestcommissie...
Hij is verheugd dat zovelen gehoor hebben gegeven aan de oproep en de uitnodiging voor dit bijzondere jubileum. Ricardo Rutten feliciteerde op een bijzondere manier Dominick van de Blom met zijn 18e verjaardag. Wanneer jeugdbegeleider, Ed van de Blom de microfoon overneemt worden er, met bloemen, mensen bedankt voor hun tomeloze inzet om dit feest mogelijk te maken. De leden van de feestcommissie, de medewerkers van het bowlinghuis,  Jan Wigman sr. die de vereniging in 1978 heeft opgezet en voor vele leden voor de vereniging heeft gezorgd. Bloemen zijn er ook voor J. Pakker. Ook hij heeft in het verleden, en nog, een belangrijke bijdrage geleverd aan de bowling geschiedenis. Ook zijn er bloemen voor Anja van Nielen voor haar 25 jarig bestuurslidmaatschap. De eerste 13 jaar begeleidde zij de jeugd, om vervolgens de post van secretaris te bekleden.

Voetjes van de vloer
Na deze feestelijke plichtplegingen kan het feest beginnen. Voor de liefhebbers kan er de gehele avond gebowld worden. Er is een DJ die de avond opluistert met gezellige muziek. Tussendoor treden de artiesten Johnny Valentino en Wendell op. Met grote regelmaat gaan dan ook de voetjes van de vloer. In de zaal kunnen er spellen gespeeld worden en er is een tombola. Tegen middernacht dooft het feest en keert een ieder weer huiswaarts. Op naar het 50 jarig jubileum!

Een foto-impressie is vast te zien op de Facebook pagina en op http://www.bvhellevoetsluis.nl. Meer info: 0181- 317351.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant