De Buffel krijgt gift van €50.000,- uit Rotterdam | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: St. De Buffel

De Buffel krijgt gift van €50.000,- uit Rotterdam

  •   386 keer gelezen   Actueel

Dat Rotterdam zich nog steeds verbonden voelt met het Museumschip Buffel mag blijken uit het feit dat de Rotterdamse stichting Bevordering Volkskracht de huidige eigenaar van het schip, Stichting Ramtorenschip Buffel, een bedrag heeft toegezegd van € 50.000,- Het bedrag is bedoeld voor de bouw van een permanente overkapping van het schip waarvan de kosten zijn geraamd op € 300.000,-.

Het stichtingsbestuur van de Buffel heeft onderzoek laten verrichten naar een betaalbare methode om het dek en opbouw van het 150 jaar oude schip zo goed mogelijk tegen zon en andere weersinvloeden te beschermen. Uit dat onderzoek is gebleken dat het aanbrengen van een overkapping de beste oplossing is om de huidige problemen van dek-lekkages een halt toe te roepen. Bovendien wil het stichtingsbestuur het ruime dek van het schip kunnen gebruiken voor tal van activiteiten in zomer en winter.

Rotterdam is gemaakt met Volkskracht
Volkskracht steunt iedereen met een goed plan voor Rotterdam. In de bijna 90 jaar van haar bestaan maakte Volkskracht van alles (mede) mogelijk. Heavy metal concerten, circusfestivals, maar ook moestuintjes voor kinderen en de verbouwing van een grote schouwburg. Altijd in samenwerking met de Rotterdamse bevolking. Onder Volkskracht vallen behalve Stichting Bevordering van Volkskracht, verschillende andere stichtingen. Bijna allemaal zijn het "vermogensfondsen." Dat wil zeggen: hun vermogen wordt belegd. Uit de opbrengsten ervan doneren de stichtingen geld aan goede doelen in Rotterdam. In totaal meer dan 3,5 miljoen euro per jaar.

Dat geld komt bij alle lagen van de bevolking terecht. Van de sociaal zwakkeren tot de florerende hockeyvereniging. Volkskracht is voor iedereen bereikbaar en elke Rotterdammer kan subsidie aanvragen. Dat Volkskracht de Buffel nog steeds een warm hart toedraagt, ondanks dat het schip een permanente ligplaats in Hellevoetsluis heeft gekregen, vindt het stichtingsbestuur van de Buffel super.

Met de bouw van de overkapping wordt een verband gelegd met de vroegere functie van het schip als logementschip voor marine personeel. Een functie die het schip vanaf 1896 tot 1974 heeft vervuld en waar vele jonge matrozen hun tijd bij de marine begonnen. Als logementschip heeft de Buffel van 1896 tot 1920 in de haven van Hellevoetsluis afgemeerd gelegen. Door de jaren heen heeft het schip diverse gesloten overkappingen gehad waarbij het behoud van het uiterlijk van het schip niet van belang werd geacht. Met betrekking tot de vormgeving van de overkapping die het bestuur van de Buffel voor ogen staat, is dat niet geval. Het uiterlijk van het schip dient met name in de zomermaanden goed zichtbaar blijven. Om dat te kunnen realiseren zal de overkapping worden gebouwd met wegneembare wanden.

Inmiddels beschikt het bestuur van de Buffel over de helft van de nodige financiële middelen. Voor de andere helft wordt druk gezocht naar sponsors. Men hoopt dat dit gaat lukken in de komende maanden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>