De bewoners van deze straat zijn hardrijders meer dan zat
De bewoners van deze straat zijn hardrijders meer dan zat Foto: Wil van Balen

Bewoners Sonatestraat in actie tegen hardrijders

Actueel 860 keer gelezen

"Wij zijn blij met de gratis 30 km/uur stickers die we hebben gekregen van Veilig Verkeer Nederland", vertelt bewoner Fred Jansen.

"Iedereen heeft een sticker op zijn restafvalbak en groenafvalbak geplakt zodat duidelijk is dat wij graag willen dat iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt." De bewoners van de Sonatestraat komen in actie tegen hardrijders omdat ze het meer dan zat zijn dat er steevast te hard wordt gereden in hun straat. Gemeente Hellevoetsluis is gevraagd de verkeersdrempels in de straat te verhogen, maar tot op heden is hieraan geen gehoor gegeven omdat zij volgens een woordvoerder van de gemeente aan de wettelijke norm voldoen.

Ook zijn notoire hardrijders aangesproken op hun gedrag, maar zonder resultaat. "Men beseft helaas niet dat hard rijden levens kan kosten. Wij wonen in een kinderrijke buurt met deels maar aan één zijde van de weg een stoep, dat zorgt mede voor onveilige situaties in de straat. Helaas wordt slechts eenmaal, aan het begin van de wijk, met een bord aangegeven dat deze straat een 30 km-zone is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant