Afbeelding
Uw Lokale Ondernemer

Timmerman Natuursteen

Actueel 953 keer gelezen

Je kunt bij ons in alle rust kijken en kiezen

Grafmonumenten verkopen. Is dat niet luguber? "Welnee", vindt Sandra van de Sande van Timmerman Natuursteen. "Het is juist mooi en dankbaar werk."

Timmerman Natuursteen werd in 1839 gesticht in Zierikzee. Inmiddels is de hoofdvestiging naar Nieuwerkerk verhuisd en heeft Timmerman twee winkels: één in Rotterdam en sinds 2009 ook in Hellevoetsluis. Sandra is hier twee dagen per week te vinden, op dinsdag en donderdag. "Maar ik werk ook op afspraak." Hoewel je bij Timmerman Natuursteen ook prima terecht kunt voor bouwgerelateerde natuursteenproducten zoals aanrechtbladen, dorpels en kozijnen, tegels en speciale dingen als naambordjes of een 'eerste steen', ligt de focus in de winkel in Hellevoetsluis op grafmonumenten. Geen alledaags product, maar Sandra voelt zich daar goed bij: "Een grafsteen is vaak het laatste wat iemand aan een dierbare kan geven. Het is heel bijzonder en dankbaar werk om daar bij te mogen helpen."

Vrijheid binnen de regels
Het kopen van een grafmonument begint met een goed advies: "Iedere begraafplaats heeft eigen regels en voorschriften", legt Sandra uit. "Maatvoering, wel of geen porseleinen foto's of grafgrind, dat soort zaken. Gelukkig kennen wij de regels voor alle begraafplaatsen in de regio precies."

Binnen de regels is er echter heel veel mogelijk: "Je kunt kiezen voor verschillende soorten steen. Graniet is daarbij vaak favoriet omdat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel marmersoorten en kalksteenhoudende steen, onderhoudsvrij is." Natuursteen is ook goed te combineren met andere materialen als roestvrij – of cortenstaal, brons, aluminium of glas. Letters en ornamenten kunnen met grote precisie worden gezandstraald of geëtst, afhankelijk van de steensoort. Een uitgebreid fotoboek in de winkel laat alle mogelijkheden zien. Naast grafstenen heeft Timmerman Natuursteen ook mooie urnen, van steen of andere materialen. "Ook na een crematie is er vaak behoefte aan een gedenkplaatsje, zoals in een urnenmuur of urnengraf."

Geen druk
Sandra is zich er van bewust dat zij in een bijzondere branche werkt. "Wij vinden het dus belangrijk dat mensen bij ons in alle rust kunnen kijken en kiezen. Zonder enige druk. Kom gerust meerdere keren kijken als u wilt." En natuurlijk geeft zij desgevraagd goed advies: "Vaak krijg ik de vraag 'hoe hoort het'? Mijn antwoord daarop is: wat wilt u zelf? Een grafsteen is iets heel persoonlijks. Kies en doe wat u denkt dat hoort bij uw dierbare." Wel heeft ze een goede raad: "Als het kan, praat er dan met elkaar over voordat u met een overlijden wordt geconfronteerd. Het is voor nabestaanden een enorme geruststelling als ze de wensen van de overledene kennen."

Timmerman Natuursteen
Rijksstraatweg 35
3222 KA Hellevoetsluis
0181-337395
http://www.timmerman-natuursteen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant