De metro zou als sneltram vorm gegeven kunnen worden.
De metro zou als sneltram vorm gegeven kunnen worden. Foto: Tim Sekac

Metro wel of niet doortrekken naar Voorne?

Actueel 3.967 keer gelezen

In het laatste burgerpanelonderzoek van Toponderzoek en Groot Hellevoet werd de mening van onze respondenten gevraagd naar het doortrekken van de metro naar Voorne. Wilt u ook meedoen aan de volgende raadpleging kijk dan op TipHellevoetsluis.nl.

Student Tim Sekac zet zich in om op verschillende locaties in Nederland het openbaar vervoer te verbeteren. Zo ook voor onze gemeente, hij oppert twee Rotterdamse Metrolijnen verder door te trekken op het eiland Voorne-Putten.

Op de stelling: "Er moet een Metrolijn komen van Rotterdam naar het eiland Voorne-Putten' antwoordt 45% van de respondenten: "(zeer) mee eens". 45% van de respondenten antwoordt: "(zeer) mee oneens". Het meest gekozen antwoord (41%) is: "Zeer mee oneens".

Enkelen voorstanders merken op: "Toen ik zelf nog op het MBO zat had men het er over, nu zitten mijn kinderen op het MBO en het is nog steeds niet geregeld." – "Er is reeds een metrolijn naar Voorne-Putten. Deze stopt in Nissewaard. Het doortrekken van deze lijn naar Brielle of Hellevoetsluis zou het verkennen waard zijn." - "Het zou fijn zijn als de metro ook hier zou komen." – "Je kan er niet meer onderuit, zeker nu de nieuwe Kickersbloem in aanbouw is. Het scheelt minimaal een half uur tijd per keer dus 1 uur op een dag heen en weer naar Spijkenisse, en veel beter voor het woon/werk verkeer." –" Mag ook een treinverbinding zijn, het zou voor de bereikbaarheid al zoveel schelen als bijvoorbeeld Rozenburg een treinstation zou krijgen. Gebruik de spoorlijn die daar ligt ook voor personen vervoer!"

En de mening van enkele respondenten die het hier niet mee eens zijn. "Ik hoop dat dit nooit zal gebeuren, de metro verpest het landelijke karakter van deze omgeving en wat komt er allemaal voor ellende mee met de metro. We hebben al meer dan genoeg ellende in Hellevoetsluis gekregen en hebben niet nog meer nodig dus Nee, Nee en nog eens Nee!!!"- "Als de metro doorgetrokken wordt kunnen mensen met slechte bedoelingen makkelijker wegkomen. – "Busverbinding is prima!" - "Ik zie het nut niet in van een metro. Als er een metro komt moet er weer gebouwd worden en dat gaat ten koste van de natuur. Als de metro er dan is, gaat dit ten koste van de rust want ook metro's zijn niet erg stil." - "Doortrekken van de metrolijn brengt ook ongewenste bezoekers makkelijk door. Ik vind dat de busbaan voldoet qua snelheid. De metro verpest het landschap!"

 

  

Wilt u ook meedoen aan het volgende burgerpanelonderzoek kijk dan op http://www.tiphellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant