Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Brabantse oldtimerclub op bezoek in Vestingstad

Actueel 417 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zondagmiddag was het een drukte van belang op het plein bij het brandweermuseum. De Brabantse Oldtimer Vereniging bezocht tijdens haar sluitingsrit Hellevoetsluis.

Enkele tientallen oldtimer-eigenaren parkeerden hun klassieker op het plein voor het Nationaal Brandweermuseum. Autoliefhebbers waren speciaal naar het plein gekomen, maar ook passanten smulden ervan om de voertuigen te bewonderen.Om lid te kunnen worden van de vereniging moet je voertuig minimaal 20 jaar oud zijn, maar de meeste wagens op het plein halen met gemak het dubbele! "Diverse klassiekers zijn gewoon zeldzaam te noemen", vertelt organisator van de rit Willem in't Veld, terwijl hij de bestuurders op de vele aanwezige paaltjes attendeerde.

De trotse eigenaar van een Dodge SD 4 brothers Six vertelt dat zijn wagen van 1929 is. Er zit een 6 cilinder 3409 cc 60 pk motor in en de wagen weegt 1.360 kilo weet hij te melden. Opvallend zijn de houten spaken in de velgen. LaSalle uit 1930 is een zustermerk van Cadillac en komt oorspronkelijk uit Canada, meldt zijn bestuurder die voor deze gelegenheid klassiek gekleed gaat. "Je kunt voor het geld ook een huis kopen, maar op deze manier genieten is veel leuker", zegt hij, voor hij het brandweermuseum binnengaat.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant