Afbeelding
Uw Lokale Ondernemer

Huiswerkbegeleiding Effect

Actueel 739 keer gelezen

Beter leren door structuur en leerstrategieën

Angelique van den Ban weet als moeder van een puber, maar ook als voormalig docente in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs precies waar de schoen wringt als het gaat om het maken van huiswerk. Angelique heeft zelf aan Bath University gestudeerd dus de kennis van de Engelse taal en haar didactische kwaliteiten helpen haar nog eens extra bij het begeleiden van haar 'leerlingen' op de zolderetage van de prachtige boerderij waar Historyland gevestigd is. (Leerlingen van Angelique krijgen gratis toegang tot Historyland)

"Mijn hoofddoelen zijn het vergroten van het zelfvertrouwen en het bevorderen van het plezier in leren. Ik vraag ze allemaal waarom ze denken dat scholing zo belangrijk is en waar ze tegenaan lopen, daarna ga ik in groepjes of met kinderen individueel aan de slag. Er zit altijd een reden achter het niet maken van huiswerk. Door middel van leerstrategieën leer ik ze niet alleen hoe het beter kan, maar ook hoe het sneller kan, zodat je eerder leukere dingen kan gaan doen. Die strategieën gaan op voor alle opleidingen, van VMBO tot VWO+ of TTO alsook MBO", zo vertelt Angelique die laatst een VWO-leerlinge bijspijkerde en zo zelf haar hart weer kon ophalen aan Shakespeare, want ze bereidt alles nauwgezet voor.

Structuur en verwachtingen
"Al het huiswerk wordt via Magister e.d. opgegeven, een papieren agenda bestaat bijna niet meer. Ik heb een planner ontworpen die ze met hulp van mij moeten bijhouden en die hen helpt overzicht te krijgen en zaken op tijd af te hebben. Ik leer ze ook verbanden leggen en de leerstof in stukjes te hakken. En vooral hoe ze die beschikbare tijd het best in kunnen delen. Zo blijft het overzichtelijk en slaat de paniek, niet toe", legt Angelique uit.

Voor wie
Angelique begeleidt van maandag tot en met vrijdag, behalve op woensdag, van 13.00-18.00 uur haar leerlingen. De leerlingen komen van alle scholen in de omgeving. Maar dat is niet alles wat Angelique doet. Ze leert leerlingen of studenten ook hoe ze verslagen moeten maken, van een stage, of van een project. Volwassenen zijn ook welkom bij haar, bijvoorbeeld om te helpen hoe je een sollicitatiegesprek voert in het Engels.

Daarnaast kun je bij Angelique ook terecht als het gaat om privélessen, specifiek gericht op 1 vak. Ze zegt er dan wel bij dat het gaat om niet-exacte vakken.

Huiswerkbegeleiding Effect
Ravenseweg 11C
3223 LM Hellevoetsluis
06-37344184
http://www.huiswerkbegeleidingeffect.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant