Laat je kinderboeken zwerven; zo stimuleer je lezen voor kinderen
Laat je kinderboeken zwerven; zo stimuleer je lezen voor kinderen Foto: Ger den Reijer

Kinderboekenweek en kinderzwerfboeken

Actueel 357 keer gelezen

Hellevoetsluis - Een kinderzwerfboek is een boek met een zwerfsticker op de kaft. Iedereen kan kinderboeken uit zwerven sturen zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Zwerfstickers zijn gratis aan te vragen.

Levert u de boeken in, dan zorgt de stationbeheerder ervoor dat de boeken worden ingevoerd in het systeem. Een kinderzwerfboekstation is een plek waar kinderen boeken kunnen brengen of halen om thuis te lezen.

Er zijn 2.500 Kinderzwerfboekstations in Nederland, allemaal te vinden op www.kinderzwerfboek.nl. Wilt u ook meewerken aan dit initiatief om basisschoolkinderen meer te laten lezen? Meldt u zich dan bij PUSH en vraag naar Hennie Wiersma.

Stations in Hellevoetsluis
Kinderzwerfboekstation PUSH (Sportlaan) en Kamperfoelie 35 hebben weer nieuwe boekjes in de kast staan vanaf de Kinderboekenweek. Kinderzwerfboek roept iedereen op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken te laten zwerven. Als er meer boeken zwerven kunnen meer kinderen een leuk boek lezen. Er zijn al tientallen boeken beschikbaar dus wat let je om eens een boek te gaan uitzoeken?

Naast de Sportlaan en Kamperfoelie is er ook een kinderzwerfboekstation aan de Kastanjelaan (achter de Aldi) en bij buurtkamer Ons Midden aan de Bremstraat. Maar er zijn nog wel een paar wijken in Hellevoetsluis waar kinderen nog geen boeken kunnen uitzoeken. Medewerker Leen Hoogendoorn heeft voor PUSH een mooie kast gemaakt en hij is vast bereid om zijn kennis met u te delen indien u ook een kinderzwerfboekstation wilt starten. Gelukkig hebben al enkele mensen zich aangemeld om de boeken in te voeren in het systeem en van stickers te voorzien. Maar nieuwe hulp blijft welkom! Kijk ook eens op www.fijnjetezien.nl als je iets wilt gaan doen.

Neem me mee!
Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen.

Zwerfcode
Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode. Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Meer info
Meer informatie over de boeken en achtergrond is te vinden op:  www.kinderzwerfboek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant