Afbeelding
Foto: Manuela Bijl
Uw Lokale Ondernemer

Albert Heijn Struytse Hoeck

Actueel 1.614 keer gelezen

Het belangrijkste vinden wij het contact met klanten

Supermarktmanager Erik Schouten vat zijn werk samen door te concluderen: "Het belangrijkste vinden wij het contact met onze klanten. Dat doen we door gerichte acties in onze wijk te organiseren, ons personeel uit te leggen hoe wij vinden dat ze met klanten omgaan en onze klanten vooral het gevoel te geven dat ze bij ons in de buurtsuper van Hellevoetsluis binnenkomen.

Erik Schouten is supermarktmanager bij het filiaal van Albert Heijn in winkelcentrum Struytse Hoeck, bij toeval woont hij zelf ook in Hellevoetsluis, dicht bij zijn werk dus. Dat is niet altijd zo. Supermarktmanagers rouleren om de vier jaar. "Zo houd je het energiek en ga je niet achterover leunen", zo laat Erik weten.

Buurtsuper
"Ik vind dat echt heel belangrijk dat mensen ons als de buurtsuper zien. Onze medewerkers beschouw ik ook als gastvrouwen en gastheren. Vakkenvullers leren om met elke klant die een vraag stelt mee te lopen, om het product te zoeken of om aan de juiste persoon of afdeling de vraag te stellen."

Servicebalie; voor pakketten en meer
"Onze servicebaliemedewerkers en zelfscanmedewerkers worden uitgekozen voor deze functies, net als caissières omdat ze zo goed contact kunnen leggen en de soms meer ingewikkelde werkzaamheden goed uit kunnen voeren. Want aan de servicebalie hebben we ook te maken met de pakketten van bol.com, dat moet wel goed afgehandeld worden, ook de retourzendingen."

Voor elkaar in de buurt
Het beste voorbeeld van betrokkenheid in de buurt van deze Albert Heijn is natuurlijk als Erik vertelt over de lunch voor 15 mensen van 55 jaar en ouder, allemaal persoonlijk uitgenodigd door een medewerker die hen kende uit de winkel: "Het was dan wel een lunch in de week van de eenzaamheid, maar we hebben gewoon bekende klanten gevraagd te komen lunchen. Dat was geweldig, vers fruit, een soepje, lekkere broodjes met beleg, en dat middenin de winkel, bij de koffiehoek. Prachtig! Daar denk ik vaak over na, hoe maak je nu het verschil, in de buurt, met je klanten, maar ook met ons personeel. Deze winkel is echt een buurtsuper, je eigen winkel, een ontmoetingsplek.

Op de hoogte met de nieuwsbrief
"Wie zich aanmeldt voor de nieuwsbrief krijgt wekelijks een mail van mij, vol met nieuws. Over bijvoorbeeld het brood dat we tegenwoordig aan het eind van de dag aan de Voedselbank geven en dat we binnenkort iets heel sportiefs gaan doen, nieuwsgierig? Meld je aan! Dan laat ik het je weten", lacht Erik Schouten.

Albert Heijn Struytse Hoeck
Struytse Hoeck 91A
3224 HA Hellevoetsluis
0181 310 681

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant