Afbeelding
Foto: stock

Zondagmiddag in de Bibliotheek: Movies that matter

Actueel 272 keer gelezen

Zondag 14 oktober wordt de film "Exit" uit het Movies That Matter-programma van Amnesty Internationaal vertoond in Cultuurhuis Nieuwe Veste.

Exit is een Nederlandse speelfilm over de harde werkelijkheid van het uitzetbeleid. Een nachtelijke confrontatie tussen vijf uitgeprocedeerde asielzoekers en Nederlandse dienders loopt uit op een veldslag op Rotterdam The Hague Airport.

Amadou is nog maar een kind als hij uit zijn thuisland Guinee vlucht voor de rebellen en in Nederland terechtkomt. Daar brengt hij jaren door in een asielzoekerscentrum, wachtend op een uitspraak over zijn asielaanvraag. Ondertussen leert hij de taal, gaat hij naar school en behaalt op een haar na zijn diploma.

Voordat hij zijn studie kan voltooien, wordt besloten dat Amadou terug moet naar Guinee. Samen met vier landgenoten wordt hij in een kleine cel in een bus vervoerd naar het vliegveld. De vijf uitgeprocedeerde vreemdelingen besluiten zich te verzetten tegen hun uitzetting. Voor de autoriteiten staat er te veel op het spel en ze zetten alles op alles om de vijf alsnog het land uit te krijgen. Dit waargebeurde incident leidt tot een lange nacht vol strijd en intrige. Een nacht die alleen maar verliezers kan opleveren.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in Cultuurhuis Nieuwe Veste is wekelijks op zondag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Je kunt terecht voor een kopje koffie aan de leestafel, een inspirerende workshop of lezing of voor het ruilen van je boeken.

Bibliotheek Zuid Hollandse Delta | Hellevoetsluis | Cultuurhuis Nieuwe Veste| Zondag 14 oktober | Aanvang 13:30 uur | Toegang gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant