Afbeelding

Campagne 'Held van Hellevoet' weer van start

Actueel 310 keer gelezen

Begin volgend jaar reikt gemeente Hellevoetsluis voor de tweede keer het Hellevoetse Jeugdlintje uit. Dit lintje is bedoeld voor Hellevoetse kinderen en jongeren die zich op een positieve manier inzetten voor de samenleving. Deze onderscheiding is, samen met de Koninklijke onderscheiding en de Jan Blankenspeld, een manier om te laten zien dat de gemeente de inzet van inwoners heel belangrijk vindt.

Het Hellevoetse Jeugdlintje wordt net als vorig jaar, uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 7 januari 2019. Het jeugdlintje is bedoeld als blijk van waardering voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die een buitengewone prestatie hebben geleverd. Denk aan jongeren die zich meerdere jaren, of voor een concrete activiteit, belangeloos hebben ingezet. De gemeente vindt het belangrijk dat zulke jonge 'helden' in het zonnetje gezet worden. Iedereen, waaronder scholen, clubs, verenigingen, dorpsraden, media, familieleden, buren en vrienden, kan voor 1 november 2018 een jongere bij het college van burgemeester en wethouders voordragen voor een jeugdlintje.

Het college van burgemeester en wethouders nemen alle aanvragen in behandeling en besluiten aan welke held (of helden) het Hellevoetse Jeugdlintje wordt toegekend. Op www.hellevoetsluis.nl/helden is het voordrachtformulier te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant