[Ondernemer in Beeld] B&B Zorgbedrijf | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
"Wij bieden dagbesteding voor mensen met een arbeidshandicap"
"Wij bieden dagbesteding voor mensen met een arbeidshandicap"
Ondernemer in Beeld

B&B Zorgbedrijf

  •   550 keer gelezen   Actueel

Zorg zoals zorg bedoeld is

"Toen ik begon met dierenpension De Ravenhoeve had ik de insteek om meer voor mensen met een arbeidshandicap te doen. Het eerste meisje wat ik in dienst heb genomen was een schuchter meisje ze durfde zelfs niemand gedag te zeggen. Zij is inmiddels opgebloeid tot een leuke jonge dame die begeleid zelfstandig woont", vertelt Ada Borsboom eigenaar van de Ravenhoeve en medeoprichter van B&B Zorgbedrijf.

Samen met Teuny Bakker zette Ada een plan op voor het verzorgen van dagbesteding voor mensen met een arbeidshandicap, met name voor mensen met autisme, wat niet alleen door gemeente Hellevoetsluis maar ook door Brielle en Westvoorne is omarmd. Teuny Bakker: "Veel voorzieningen verdwenen door de kanteling van de ABWZ. De begeleiding is geminimaliseerd, dagbesteding is bovendien vaak niet toegespitst op mensen met autisme. We willen ze niet zo maar wat nutteloos laten knutselen, wij willen deze mensen echt werk laten doen waardoor zij wat kunnen betekenen voor de maatschappij."

Haal mensen uit het systeem
"Wij kwamen op het idee om meer te doen voor deze specifieke groep mensen toen bleek dat zij door de veranderingen van de zorgwet buiten de boot vielen zodat zij ook een zinvolle dagbesteding kunnen hebben. Vooral mensen vanaf 18 jaar staan vaak met lege handen, maar ook degenen bij wie autisme op latere leeftijd is vastgesteld", vertelt Teuny. "We proberen iemand voor langere tijd bij ons te laten werken met het doel ze te trainen naar zelfstandigheid. Zodat ze ook ergens anders aan de slag zouden kunnen. Als je mensen uit het systeem haalt, kunnen zij vaak meer dan het aanvankelijk lijkt."

Vastgeroest
Ada: "Jongeren met autisme zitten vaak vastgeroest; gamen en tv kijken is alles wat zij doen. Wij proberen te achterhalen wat ze echt leuk vinden. Bij B&B Zorgbedrijf kunnen ze met dieren werken, in de tuin werken of werken bij de uitlaatservice. Het is werk op maat waardoor we een stuk eigenwaarde teruggeven die zij zijn kwijtgeraakt toen de diagnose is gesteld." Ze worden opgenomen in het team, vaste medewerkers en cliënten zijn één. "Onze vaste medewerkers hebben affiniteit met de zorg omdat zij weten dat het bij de Ravenhoeve niet alleen om verzorgen van dieren gaat maar ook om het begeleiden van cliënten", geeft Ada aan. "We passen dat op het vermogen van de persoon aan. We overleggen altijd met onze cliënten wat zij aankunnen en wat wij ze kunnen bieden. Op een gegeven moment hebben zij behoefte aan rust en dan kunnen ze geen informatie meer verwerken daar houden wij uiteraard rekening mee."

Doelen stellen
"We stellen doelen samen met de cliënt of vertegenwoordigers. We maken een pad en per dagdeel kijken we hoe het met iemand gaat; en of we doelen moeten aanpassen. We spelen in op de situatie waarin de cliënt verkeerd."

Brengen en halen
"We halen en brengen mensen naar hun werk om een stukje rust voor hen te creëren vaak slokt de reis ergens naar toe alle energie al op. In de nieuwe vestiging van het dierenpension kunnen maximaal 10 personen met arbeidshandicap tegelijkertijd werken. Indien nodig kunnen cliënten gehaald en gebracht worden.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact op met Teuny of Ada.
Teuny 06 52882223
Ada - 0612792221


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>