Dansen en meezingen met Karin Bloemen en Ronnie Tober tijdens Gaytastic 2018 | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto's Roy van Houten en Wil van Balen

Dansen en meezingen met Karin Bloemen en Ronnie Tober tijdens Gaytastic 2018

  •   236 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - "Ik had nooit verwacht dat Karin Bloemen het zou doen, maar ze heeft het gewoon gedaan. En hoe! Ze heeft haar eigen theatershows en dan komt ze hier in het Barbiertje in Hellevoetsluis!" vertelt Matthé Verbeten, één van de organisatoren van Gaytastic 2018. Naast Karin Bloemen waren ook Ronnie Tober, DJ APF en de Go Diva's van de partij.

Door Zoe Bonefaas

Avond begint nog rustig, op het terras groeten feestgangers elkaar en praten nog even gezellig bij. Het thema 'Sexy Navy' is niet te missen. Het terras is overspoeld met matrozen, kapiteins en piraten. Dan kondigt het vuurwerk de opening aan. De werknemers van Gaytastic komen het terras opgemarcheerd, gevolgd door een echte boot die op een trailer achter een auto hobbelt.

Regenboogvlaggen door de Vesting
Achter de regenboogvlaggen loopt de organisatie bestaand uit Wendy Dikken, Karin van den Berg, Frank Vandenhof en Matthé Verbeten. "Sexy Navy, marine, daar hoort natuurlijk een boot bij! En ik kan moeilijk met een grote boot daar op het water aankomen," legt Matthé uit. Op de boot staan onder andere de Go Diva's te zwaaien naar het publiek op het ultieme toepasselijke nummer 'In the Navy' van The Village People. De sfeer zit er al gelijk goed in en de toon is gezet.

Go Diva's
De dragqueens en king van de Go Diva's treden al op bij Gaytastic sinds de allereerste editie. "Ik vind het belangrijk voor Gaytastic en voor de LGBT community hier in Hellevoet, dat er wat meer gay mogelijkheden zijn om naar toe te gaan. En ik vind het leuk dat wij daar op deze manier op in mogen spelen", vertelt Dilaylah Brown Brown een van de Go Diva's. De Go Diva's bestaan uit de dragqueens Dilaylah Brown Brown, La Tash, Lady Godiva en dragking Di Luka. "Voor mij is het leuk als mensen voor een paar minuten hun slechte dag vergeten en gewoon naar die gekke dragqueen kijken en alles vergeten", gaat Dilaylah verder. "Ik zei het in de auto al, mannekes het gaat een feestje worden vandaag! Ik ga niet weten hoe we naar huis gaan", vertelt dragqueen La Tash lachend.

Karin Bloemen rocks
Het hoogtepunt van de avond is niemand minder dan Karin Bloemen. In haar grote glinsterende jurk stapt ze het podium op onder een enorm applaus. Zodra ze begon te zingen was er geen persoon die stil kon blijven staan. "Ze heeft een verschrikkelijk mooie stem en ze is zo zichzelf, zo leuk," vertelt Matthé trots. Aan het eind van haar optreden doet Karin Bloemen er nog een schepje bovenop. "Ze was eigenlijk klaar maar dan doet ze nog een aantal nummers voor ons. Gewoon omdat ze het zo geweldig vond."

Volgend jaar weer!
"Vrijdag 27 september 2019 wordt de volgende Gaytastic. Over de line-up kan ik nu nog niets verklappen, maar de eerste vragen voor reserveringen zijn al binnen. Dat is kik", zegt Matthé. Reserveren voor volgend jaar kan dus nog niet, maar het is wel duidelijk dat er nu al wordt uitgekeken naar het feest van volgend jaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>