De 'herinneringskamer' uit de jaren vijftig in De Grootenhoek
De 'herinneringskamer' uit de jaren vijftig in De Grootenhoek

Onrust over Careyn Grootenhoek

Actueel 2.650 keer gelezen

De afgelopen weken ontstond enige onrust over het voortbestaan van het verpleeghuis De Grootenhoek.

Het gerucht ging - ook onder Careyn personeelsleden- dat deze Careyn locatie aan de Hellevoetse Achterweg zou worden gesloten en zelfs gesloopt. Een snelle informatieronde leerde ons dat bij de gemeente Hellevoetsluis niets bekend was over een mogelijk voornemen tot sluiting.

Annet van Trigt, woordvoerder van de Raad van Bestuur van Careyn, verklaarde dinsdagmorgen tegen ons dat er absoluut geen sprake is van sluiting of andere negatieve zaken. Careyn is trots op de locatie en op de dagelijkse inzet van het personeel. Het waarderingscijfer dat door de cliënten en hun familie aan het verpleeghuis wordt gegeven is het afgelopen jaar opgelopen naar een mooie 8,3.

Er waren in de afgelopen jaren enkele incidenten die de landelijke pers haalden, en die een negatief beeld schetsten van het verpleeghuis. Daartegenover staan echter veel dankbetuigingen van familie die hun dierbaren liefdevol verpleegd zagen, door betrokken en gemotiveerde medewerkers. Ook organiseert Grootenhoek regelmatig zowel binnen als buiten het huis activiteiten op het gebied van muziek, eten en uitstapjes. De Grootenhoek is een springlevend verpleeghuis dat eerder waardering dan boze geruchten verdient.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant