Afbeelding

Helinium is 'Vet Gezond!' bezig

Actueel 552 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorige week woensdag vond de kick-off van het project 'Vet Gezond!' plaats op het Helinium; een Technasium project waar de tweedeklassers van het VWO de komende weken mee aan de slag gaan voor het vak Onderzoek en Ontwerp.

Lekker bezig! Hellevoetsluis, Diëtistenpraktijk Compleet, Stichting PUSH, Helinium Technasium en Bureau Leefstijl hebben de handen ineen geslagen voor het organiseren en vormgeven van dit project. Met als resultaat een campagne waardoor jongeren gestimuleerd worden te kiezen voor een gezonde levensstijl of een plan voor een gezonde schoolkantine. PLUS Trommel verzorgde deze dag het fruit en Evides Waterbedrijf heeft de kinderen voorzien van een waterbidon.

De dag startte met drie minuten springtouwen waarna de kinderen behoorlijk uitgeput waren. Maar wist je dat je om een broodje Döner kebab te verbranden maar liefst 65 minuten moet touwtjespringen?! Daar schrokken zij zelf ook van! Tijdens drie workshops. hebben de leerlingen deelgenomen aan verschillende groentespellen, het aantal suikerklontjes in drankjes berekend en daarbij is ook uitgerekend hoelang zij hiervoor moeten dansen, hardlopen, springtouwen of fietsen. De dag is afgesloten met een interactieve quiz en de uitleg over het project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant