[Column burgemeester Junius] Samen doen! | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Column burgemeester Junius

Samen doen!

  •   175 keer gelezen   Actueel

De vakantie is weer voorbij. Het leven van alledag wordt weer opgepakt: naar school, naar werk of andere dagelijkse dingen. Het was een mooie, lange en vooral warme zomer. Hellevoetsluis voelde toch een beetje als Côte d'Haringvliet. We hebben mogen genieten van vele mooie evenementen. Met als klapper de drukbezochte Vestingdagen. Geweldig!

En we nazomeren nog even, met in het afgelopen weekend de Open Monumentendag. Voor de tweede keer kreeg dit een bijzonder tintje, doordat je op ongebruikelijke plekken kon overnachten. Allerlei locaties werden daarvoor opengesteld tijdens ' Wild op de Wallen'. Ook was er het 70-jarig jubileum van de EID Lampionnenoptocht: de mooiste en langste editie die ik ooit heb meegemaakt. Voor de 21e keer onder de bezielende leiding van Riet Ruylof en met inzet van velen. Dit alles is niet mogelijk zonder de samenwerkingen tussen ondernemers, vrijwilligers, gemeente, veiligheidsdiensten en vele anderen.

Die samenwerkingen koesteren wij. Het college van burgemeester en wethouders heeft direct na de zomervakantie het nieuwe collegeprogramma vastgesteld met de plannen en de prioriteiten voor de komende vier jaar, met als titel 'Samen doen!'. Binnenkort spreken we met de gemeenteraad, uw vertegenwoordigers, over het collegeprogramma.

Denkt u mee?
Vervolgens bent u alvast van harte uitgenodigd om ook mee te denken over onze visie voor deze gemeente, of u de visie herkenbaar vindt en hoe we daar gezamenlijk aan kunnen werken.

Eén van de prioriteiten is om te komen tot een samenlevingsagenda. Ik zie dat voor me als een mooie, gezamenlijke reis: waar willen we naar toe, hoe komen we daar en wie pakt wat op? In het collegeprogramma is dat als volgt opgeschreven: "Met de samenleving bepalen we welke onderwerpen we gezamenlijk belangrijk vinden en gaan uitwerken in een samenlevingsagenda."

Kennis en kunde
Wij zien dat er ontzettend veel kennis en kunde in onze gemeente aanwezig is. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde mening over bij voorbeeld de aanpak van hondenpoep of de investeringen in onze gemeente. Het gesprek erover voeren maakt dat we er gezamenlijk mee bezig zijn, ons er gezamenlijk verantwoordelijk voor voelen en het dus gewoon 'Samen doen!'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>