Een van de vele prijswinnaars
Een van de vele prijswinnaars Foto: Wil van Balen en video: Peter Heine
Video

Lampionnentocht was weer een groot feest!

Actueel 576 keer gelezen

De 70ste lampionnenoptocht was er één om met een goed gevoel op terug te kijken de stoet was zelfs nog groter dan vorig jaar. Prinsessen, zeemeerminnen, zeevaarders en 'Max Verstappen' deden mee aan de optocht.

Vanaf 18.30 uur druppelden de enthousiaste en vrolijke deelnemers te voet, te fiets of met de auto binnen op de parkeerplaats achter sporthal De Eendraght. Klokslag 20 uur werd het startsein gegeven en kon de jaarlijkse optocht beginnen. Sempre Crescendo zorgde voor de nodige sfeer samen met muziekkorpsen van muziekvereniging Duindorp uit Scheveningen, de Euroband uit Rotterdam, Sint Cecilia uit Voorhout, Jong Holland uit Zwijndrecht en de Jeugd Rijnmondband.

De stoet trok in een gezellige gemoedelijke sfeer door de straten en toeschouwers genoten van de mooie en bijzondere creaties die aan hen voorbij kwamen. Tijdens de optocht was er eventjes een opstopping. De wagen van Vincent van Gogh was vast komen te zitten daardoor brak er een aandrijfas en konden ze onverhoopt niet verder. Gelukkig hebben boeren en tuinders altijd iets achter de hand. Snel werd er een tractor voorgezet en kon de stoet de weg vervolgen.

Fotowedstrijd
Iedereen die foto's heeft gemaakt van de diverse creaties voor en tijdens de optocht kan deze voor 21 september opsturen naar info@strr.nl. Dit mogen mooie, leuke, grappige, bijzondere, bewerkte foto's zijn. Per persoon kan er 1 foto worden ingestuurd en de foto kan een maximale grootte hebben van 5 mb.

Een zeer enthousiaste burgemeester Milène Junius reikte de prijzen uit samen met de hoofdsponsor Willian de Koster van EID. De foto's van de optocht zijn gratis te downloaden op: www.strr.nl.

Alle winnaars op een rijtje
Eigengemaakte lampionnen: 1. Helikopter van Stijn v/d Vlies 2. Insectentuin van de kinderboerderij 3. Stationnetje
Individueel: 1. Zeemeermin Lois 2. Prinses door Aivy 3. Max Verstappen door Joël.
Kleine groepen:
1. De locomotief van familie Landwehr 2. Assepoester familie Deden 3. 'Daar bij die molen' door familie Bruinsma.
Grote groepen:
1. P.R. Boeren en Tuinders met Vincent van Gogh 2. De VOC door de VOC 3. Tropical Hellevoet door Cassa.
Reclamewagens:
1. Bakkerij Klok met Aloha 2. Montagetechniek Hellevoet met Mamma Mia 3. Chris Boomverzorging met de lampionnen bus.
Tuinen
1. Meeuwenlaan 25 - Master of Puppets 2. Cornelis van Kleyburgstraat 16 - Geschiedenis 3. Moriaanseweg oost 145 met Bedankt 70x plezier. Prijswinnaars die hun prijs nog niet in ontvangst hebben genomen kunnen contact opnemen met de organisatie via 0181-314738

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant