Afbeelding

Antieke voertuigen op bezoek bij museumschip de Buffel

Actueel 728 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op de Koningskade bij museumschip de Buffel kwamen afgelopen zondag prachtige antieke voertuigen bijeen. Deze nostalgische tourrit werd speciaal georganiseerd voor voertuigen van vóór het jaar 1900.

Aan de internationale rit over de Zuid-Hollandse eilanden deden Belgen, Zwitsers, Fransen en natuurlijk Nederlanders mee. Iedereen die de bijzondere stoet tegenkwam keek zijn ogen uit. Dat deze oude pronkstukken nog rijden is geheel te danken aan de liefde en de vele uren die deze hobbyisten in hun voertuigen steken. "Wij zijn geen autoclub", vertelt Gilbert Warning, "we zijn een groep vrienden uit verschillende landen met dezelfde liefde voor heel oude voertuigen. We komen elkaar vaak tegen bij internationale rally's waar meestal tussen de 15 en 20 voertuigen meedoen."  De oudste auto die aan deze rally meedeed is uit het jaar 1896!

De tour over de eilanden begon 's ochtends in Ouddorp met een tussenstop in Stellendam voor koffie kwam de groep in Hellevoetsluis vervolgens via Oudenhoorn, naar Zuidland te gaan en uiteindelijk weer terug naar Ouddorp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant