Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Nino Noordijk hoopt met FC Vlotbrug ver te komen

Actueel 1.567 keer gelezen

Hellevoetsluis - FC Vlotbrug zette zijn ambities ook in de districtsbeker kracht bij door derdeklasser GHVV '13 door treffers van Danny Browne, Jordy Braber en Oussama Nhari met 3-1 te kloppen. Doelman Nino Noordijk was één der spelers, die na zijn uitstapje OHVV terugkeerde op het Sportpark Kooistee.

Dan Rolandus

'Ik heb het vorig jaar bij OHVV met een leuke en gezellige spelersgroep prima naar mijn zin gehad', keek Nino Noordijk terug op zijn periode op het sportpark aan de Oudenhoornse Eeweg. 'Maar voetballen op zondag is niets voor mij. Bovendien is het langs de lijn bij FC Vlotbrug altijd gezellig druk terwijl je bij OHVV weinig mensen ziet. Daarnaast speelt Feyenoord op zondag, en dat is mijn cluppie. Kan ik ook weer eens naar De Kuip.' Dus lag een terugkeer naar FC Vlotbrug voor de hand. 'Ik werd voor de winterstop al gevraagd om terug te komen, maar medio februari/maart ben ik weer gevraagd. Ik hield een goed gevoel over van het goede en eerlijke gesprek met Tom Larssen en Piet van Holst. Er werd mij duidelijk gezegd dat ik de concurrentiestrijd zou moeten aangaan met mijn maatje Jeremy Verschoor, die het vorige seizoen in het doel stond. Heel eerlijk, wist gewoon waar ik aan toe was. Maar Jeremy vertrok naar OVV. Nu ga ik de concurrentie aan met Ercan Dere, die is overgekomen van Hellevoetsluis.'

Debuut
Nino Noordijk is een kind van FC Vlotbrug, want hij groeide er vanaf de F-jes op, en na een jaartje in de C-tjes van OHVV te hebben gevoetbald, belandde hij uiteindelijk op 15-jarige leeftijd in de selectie van de FC. 'Ik debuteerde op mijn vijftiende in het eerste elftal in de laatste vijf minuten tegen Den Bommel. Na Dennis Bredius (nu OHVV, DR) en Colin Hoeder (inmiddels Deltasport, DR) kwam ik in het eerste elftal. Er vielen in 2015/'16 ineens twee keepers weg, geluk voor mij, want ik mocht blijven. Het ging in het eerste seizoen in de derde klasse best lekker. We speelden prima voetbal, maar hadden te maken met veel tegenslagen om mee te doen. Het seizoen daarna hadden we met met vier overwinningen een flitsende start, maar daarna werd het steeds minder en degradeerden. Hoe het kwam, geen flauw idee, wel weet ik dat we het geluk ook niet bepaald mee hadden. Alles zat tegen en het gevolg was dat de sfeer ook minder werd.' De toen 19-jarige Hellevoeter wilde vervolgens een frisse wind gaan waaien. 'Ik kwam in gesprek met de voorzitter (Karel van Suchtelen, DR) en trainer Rafa Andrade. Na het gesprek besloot ik de gok te wagen. We hadden een kleine spelersgroep, maar hebben met pappen en nathouden van een aantal spelers van het zaterdagteam en zelfs van Adrie Poldervaart (de huidige trainer van eredivisieclub Excelsior, DR) en Eddy de Regt nog best goed gedraaid. Maar het voetballen op zondag hè, dat viel toch effe tegen.'


Clubman
FC Vlotbrug heeft zich voor het naderende voetbaljaar 2018/'19 met spelers als verder Jordy Braber (Nieuwenhoorn), Danny Browne (Spartaan '20), Brent de Neef (Nieuwenhoorn jeugd), Ervin Tezik (Nieuwenhoorn jeugd), Mitchel de Zeeuw, Thomas Melching (Hellevoetsluis), Muhammed Baydar (Hellevoetsluis), Ercan Dere (Hellevoetsluis 2), Ferhad Yavuzyigitoglu (Hellevoetsluis 2), Wesley van der Heiden (Spijkenisse jeugd) aardig versterkt, wil onder leiding van trainer Tom Larssen gewoon aan de weg timmeren. De inmiddels 20-jarige juniorwerkvoorbereider bij VOPAK in de Europoort, die bij FC Vlotbrug de keepers van de B en C lichting onder zijn hoede heeft, is een echt clubmens. 'Ik speel voornamelijk voor mijn plezier, maar wil met FC Vlotbrug natuurlijk ook presteren. Ik denk dat we met deze groep hoog kunnen eindigen. Nee, ik heb voorlopig geen ambities om hogerop te voetballen, ja met FC Vlotbrug. Ik heb het druk op mijn werk en daarnaast wil ik een avondstudie beginnen. En in mijn vrije tijd voetballen, voorlopig gewoon bij de club. Misschien praat ik over drie jaar anders,' aldus Nino Noordijk.

FC Vlotbrug tegen GHVV '13: Nino Noordijk; Bram Scheringa (46. Thomas Melching), Lars Stuifzand, Mitchel de Zeeuw, Muhammed Baydar (85. Rhafotsky Godoy); Siméon Seghers, Danny Browne, Sjors Allersma (46. Oussama Nhari); Jordy Braber; Clint van de Veerdonk, Gijs Vermeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant