Waarde zonnepanelen mag niet meetellen in WOZ waarde
Waarde zonnepanelen mag niet meetellen in WOZ waarde

VVD wil geen belasting op zonnepanelen

Actueel 476 keer gelezen

Namens de Hellevoetse VVD heeft raadslid Ed Weeder vragen gesteld aan het college over het mogelijk meetellen van de waarde van zonnepanelen voor de OZB.

Dit naar aanleiding van een recente uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.  In die uitspraak is namelijk bepaald dat zonnepanelen tot de waarde van het onroerend goed kunnen worden gerekend en dus mogelijk meetellen bij de bepaling van de WOZ-waarde. Naar de mening van de VVD is het zeer ongewenst dat de waarde van zonnepanelen wordt meegenomen in de bepaling van de WOZ-waarde en daarmee dus een hogere OZB-heffing tot gevolg kan hebben.Volgens de VVD kan het toch niet de bedoeling zijn dat burgers op deze manier financieel worden gestraft voor hun bijdrage aan een duurzame samenleving. Daarbij staat dat ook haaks op de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente om in 2040 CO2-neutraal te worden.Overigens heeft het meetellen van de waarde van zonnepanelen voor de OZB ook financiële gevolgen op andere terreinen, zoals bijv. voor de aanslag Inkomstenbelasting en andere gemeentelijke heffingen, omdat die plaatsvinden op basis van de WOZ waarde

De VVD vraagt daarom dan ook aan het college of de gemeente wil afzien van het meetellen van zonnepanelen in de bepaling van de WOZ-waarde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant