"Bij Pilates ben je constant in beweging; concentratie, inbeeldingsvermogen en focus zijn belangrijk." Foto: Evelien Holleman
Ondernemer in Beeld

Body & Mind Studio Hellevoetsluis

Actueel 1.631 keer gelezen

Body & Mind Studio Hellevoetsluis geeft Pilates en personal training speciaal voor vrouwen in een huiselijke sfeer; It's you time!

Ervaar zelf wat Pilates voor jou kan betekenen

Ondernemer Sanne Stuive begon zo'n vier jaar geleden in een buurthuis, na wat omzwervingen vond ze vorig jaar een geschikt pand aan de Smitsweg waar ze een prachtige, rustige ruimte creëerde om haar lessen te geven.

Welzijn sport Pilates is begin vorige eeuw ontwikkeld door J.H Pilates, die onder andere als circusartiest werkzaam was. Nog steeds doen veel dansers en circusartiesten pilates om soepel en krachtig te blijven. klassiek pilates studio 's zoals Body & Mind studio Hellevoetsluis zijn steeds meer in opmars in Nederland. Veel mensen kennen Pilates van de mat oefeningen; maar eigenlijk wordt de originele vorm van Pilates gegeven met apparatuur.

"We slepen ons lichaam mee door het leven en daardoor ontstaat vaak disbalans. Je gebruikt je spieren niet op de juiste manier en traint daardoor verkeerd. 'Zo ben ik nu eenmaal' denken mensen vaak waardoor ze met klachten blijven rondlopen. Terwijl dat echt niet nodig is", geeft Sanne aan.
Je lichaam weer in balans "Je kunt leren hoe je je lijf moet gebruiken. Alles wat je doet, doe je vanuit je buikspieren. Echter, de meeste mensen compenseren vanuit andere spieren waardoor klachten kunnen ontstaan. Bij Pilates gaat alle aandacht eerst naar de dieperliggende buikspieren, rug en heupspieren. Door het krachtig maken van deze spieren heeft je lijf een stevig fundament en richt het zich op in de juiste houding. vertelt Sanne. "Bij Pilates ben je constant in beweging; concentratie, inbeeldingsvermogen en focus zijn belangrijk. Een uurtje Pilates is daarom juist ook ontspannend. Even met je aandacht alleen bij jezelf. Het grote misverstand is dat het makkelijk is. Oefeningen worden langzaam en bewust uitgevoerd; ademhaling staat hierbij centraal."

"Ik geef les aan groepen van maximaal 12 vrouwen, omdat ik iedereen volledige aandacht wil geven. Wil je ook mee gaan doen, dan kun je van te voren een persoonlijke intake doen, waarbij we kijken hoe je beweegt en wat je nodig hebt om je doel te bereiken", geeft Sanne aan. Vanaf september gaat zij extra small groepslessen geven om de vrouwen die dat willen nog intensiever te kunnen begeleiden. "Met de extra small groepen, met daarin vrouwen met soortgelijke klachten of juist gevorderde dames kan zij nog meer om maat begeleiding bieden. Mijn doel is om voor iedereen die over de drempel komt iets te kunnen betekenen en het liefst al op korte termijn.

Sinds kort wordt tijdens de les gebruik gemaakt van Pilatessticks voor weerstand, sturing en meer variatie in de oefeningen. Naast de Pilatesstick wordt er ook gebruik gemaakt van andere materialen, zoals de Magic circle, ballen en stokken. De Pilates Reformer wordt voornamelijk ingezet voor personal training; het apparaat geeft weerstand, is geschikt voor iedereen en geeft snel resultaat.
Voor en na de zwangerschap "Zwangerschapsyoga wordt in de studio gegeven door Sandra van Yoga Mula. "Ik begeleid zelf vrouwen die na de zwangerschap weer willen gaan sporten met Pilates." Binnenkort zal Suzanne ook les gaan geven bij Studio Body & Mind waardoor er op nog meer tijden en dagen lessen te volgen zijn.

Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.bodymindhellevoetsluis.nl
Body & Mind Studio Hellevoetsluis Smitsweg 51 A tel: 06 25043046

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant