Wat zou uw wijk veiliger kunnen maken? | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Burgerpanelonderzoek wijst uit dat 76% van de respondenten niet is aangesloten bij een buurtwhatsappgroep
Burgerpanelonderzoek wijst uit dat 76% van de respondenten niet is aangesloten bij een buurtwhatsappgroep (Foto: )

Wat zou uw wijk veiliger kunnen maken?

  •   278 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Eerder deze zomer werd de lijst met vragen voor het eerste burgerpanelonderzoek van TipHellevoetsluis.nl over het Groen in Hellevoetsluis, Toerisme en Recreatie en Buurtpreventie naar 190 respondenten gestuurd waarvan 138 respondenten hebben geantwoord.

Enkele weken geleden heeft u de resultaten van het onderzoek naar "Groen in Hellevoetsluis " kunnen lezen. Deze week het resultaat van de raadpleging Buurtpreventie waar 138 respondenten antwoord hebben gegeven op de volgende vragen over het nut en de noodzaak van buurtpreventie. Wilt u ook meedoen aan de volgende raadpleging kijk dan op TipHellevoetsluis.nl.

Op de stelling 'Een buurtpreventieteam geeft mij een verhoogd gevoel van veiligheid in mijn buurt' antwoordt 48% van de respondenten: "(zeer) mee eens". 16% van de respondenten antwoordt: "(zeer) mee oneens".

Op de vraag wat zouden volgens u de belangrijkste taken van het buurtpreventieteam moeten zijn?" is het meest gekozen antwoord (67%): "Doorgeven van misstanden in de wijk; denk aan vuil op straat of losliggende tegels".

Op de stelling 'In de zomer moet het buurtpreventieteam vaker aanwezig zijn vergeleken met de rest van het jaar' antwoordt 33% van de respondenten: "(zeer) mee eens". 29% van de respondenten antwoordt: "(zeer) mee oneens".

Ook blijkt dat de meeste respondenten, 76 %(nog) niet is aangesloten bij een 'buurt' Whatsappgroep.

Bij de vraag: Welke stappen kunnen ondernomen worden om uw wijk nog veiliger te maken?" is het meest gekozen antwoord (44%): "Hardrijders aanpakken" dit blijkt voor de meeste wijken in Hellevoetsluis een significant probleem.

Racebaan
Zo wordt onder meer dit opgemerkt door respondenten met betrekking tot verkeersveiligheid: "De Dierenriem is een racebaan, oversteken is soms niet veilig.- Er zou een 30km bord worden geplaatst bij de wijk Zeus Minerva, dat is echter nooit gebeurd. - De Vesting is zogenaamd een 30 km zone, er wordt onwijs hard gereden. D politie kan echter niet optreden omdat het gebied niet is ingericht als 30 km zone?- Drempels plaatsen of bloembakken neerzetten en hardrijders flink bekeuren."

"Het weren van vrachtwagens en tractoren op de Verlengde Oudejaarsweg.- Uniceflaan is een 50km zone, niet iedereen houdt zich aan de snelheid maar 50 is daar ook gewoon al hard. Het is een woonwijk met kinderen."

Meer blauw op straat
Een aantal voorbeelden van maatregelen die volgens de respondenten zinvol zouden zijn om de wijken in Hellevoetsluis veiliger te maken. Aanpakken vuurwerkoverlast in de zomer - Aanwezigheid van handhaver én handhaven! - Alléén parkeren in de daarvoor bestemde vakken en niet bij of op de stoep en/ of tegen de achterzijde van de tuin.- De politie moet gewoon zijn werk doen, dus meer blauw op straat · Wat vaker de politie aanwezig laten zijn, je ziet ze bijna nooit, behalve als er een evenement is. Meer contact met wijkagent en buurtbewoners, we zien hem nooit."

Betere verlichting
"Straatverlichting in steegjes bij schuurtjes, maar niet zodat het hinderlijk is voor de bewoners en nachtdieren- Probeer eens alcohol te controleren in het weekend na 22.00 uur in plaats van ervoor. - Parkeren aan de Forel is een drama, als er iets gebeurt kan hulpverlening vaak de huizen niet eens bereiken omdat iedereen parkeert waar het niet mag - Ik woon vlakbij de scholen, Helinium daar mag tijdens het uitgaan van die scholen wel extra politie gaan controleren, je bent je leven niet zeker daar, heel gevaarlijk."

Wilt u ook uw mening geven en meedoen aan een burgerpanelonderzoek en meedoen aan de eerstvolgende raadpleging kijk dan op http://www.tiphellevoetsluis.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>