Op dit moment minder groen dan normaal gesproken, maar het blijft mooi
Op dit moment minder groen dan normaal gesproken, maar het blijft mooi Foto: Wil van Balen

Is Hellevoetsluis groen genoeg? Resultaten eerste raadpleging TipHellevoetsluis.nl

Actueel 1.098 keer gelezen

Het eerste burgerpanelonderzoek is gehouden en de resultaten zijn binnen. In juli werd de eerste lijst met vragen naar 190 respondenten gestuurd waarvan 138 respondenten hebben geantwoord.

Het onderzoek geeft de mening weer van inwoners en werkenden in Hellevoetsluis die hebben meegedaan. Deze raadpleging ging over het groen in Hellevoetsluis, Toerisme en Recreatie en Buurtpreventie. In dit artikel worden de vragen over het groen in kaart gebracht. De komende weken zullen de andere onderwerpen worden behandeld. Wilt u ook meedoen aan de volgende raadpleging kijk dan op TipHellevoetsluis.nl.

Uit de raadpleging blijkt dat 90% van de respondenten een mooi stukje groen in Hellevoetsluis kent.
Wel werden een aantal positieve en minder positieve opmerkingen gemaakt. Variërend van: 'Ik geniet volop van de natuur hier. Vooral grote plekken spreken aan: De Vesting, de groene zoom bij het Haringvliet, stuk rond de Plataanlaan, bos bij Nieuwenhoorn, langs het kanaal, het Ravense park. Tot de opmerking: Ik ken geen groene plekken. Het onderhoud moet beter! Er wordt niets meer aan de groenstroken gedaan.'

Stelling 2 'Gemeente Hellevoetsluis is groen genoeg' 

Lijn in regenboogkleuren

Onder meer werd gereageerd met: 'Het is zeker groen dat komt door het onkruid. Het onderhoud is vanaf dit jaar erg slecht. Er is voldoende groen maar veel plekken verkeren in slechte staat en er is weinig variatie. Ik vind dat er met name eindelijk iets gebeuren moet met het stukje strand tussen het Quackgors en de Haringvlietdam. De Ravense Hoek lijkt wel van steen, ondanks het park. Minder dure wijken zouden ook graag meer groen in hun omgeving zien.Het schoffelen met een bosmaaier wat ze hier ook doen , dat werkt natuurlijk niet dan zaai je het onkruid. Ook schoffelen met regen werkt ook niet, dat is alleen het onkruid verpoten. Het scheren van het bos plantsoen met een soort klepel maaier werkt ook niet het is of de bevers de takken hebben afgeknaagd.'

Op de vraag welke plek in Hellevoetsluis kan volgens u wel wat meer groen of kleur gebruiken werden onder meer de volgende plekken aangegeven. 'Bonsen Hoeck, De Kooistee, de weg richting het strand, doorgaande wegen, Hellevoetsluis West, de buitengebieden, Kickersbloem, Koningskade, langs het Haringvliet, Rijksstraatweg en tot slot Struytse Hoeck.'

Stel u bent verantwoordelijk voor de vergroening van de gemeente Hellevoetsluis. Hoe zou u dit aan pakken?" is het meest gekozen antwoord (49%): "Verandering in onderhoud van het groen".

Lijn in regenboogkleuren

Enkele suggesties van respondenten:

- Beter onderhoud wat grasmaaien aangaat.
- Meer natuurlijke speeltuintjes.
- Meer variatie in groensoorten. 
- Mooi wandelpark aanleggen en weer plantenbakken aan lantaarnpalen hangen.
- Aantrekkelijker aanplanten en goed onderhoudsplan maken. 
- Alles normaal snoeien en niet kapot slaan met een bermmaaier gemonteerd op een graafmachine. 
- Combinatie steen en park doortrekken door de "verouderde" wijken van Hellevoetsluis. En ook ergens een gezellig park aanleggen, dus geen speeltuin maar ook iets voor volwassen. Kijk naar New York en dat soort steden.
-  Er moet meer ruimte komen voor wilde natuur. Dus minder snoeien en maaien. Meer de natuur zijn gang laten gaan.
- Het onderhoud van de stad kan zich beter richten op onkruidbestrijding tussen de stenen op looppaden en het netjes houden van plantenbakken. Maar voor de rest zou men meer de natuur natuurlijk moeten houden.
- In de Wittenshoeck mag best wat onderhoud gepleegd worden. En dan wat meer dan alleen een beetje onkruid wieden, maar echt goed groenonderhoud.
- Bomen langst de Dreef moeten nodig geïnspecteerd worden. Sommigen zijn rot en gevaarlijk. En tussen de huizen en rond het oude schooltje/het Ommetje mag het ook flink aangepakt worden.  

Wil je ook meedoen met de volgende raadpleging? Schrijf je dan in via http://www.tiphellevoetsluis.nl. In de laatste week van augustus wordt de volgende raadpleging verstuurd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant