Levensgenieters al 60 jaar gelukkig getrouwd | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Felicitaties voor het diamanten bruidspaar
Felicitaties voor het diamanten bruidspaar (Foto: Wil van Balen)

Levensgenieters al 60 jaar gelukkig getrouwd

  •   493 keer gelezen   Actueel

Sjaan en Wil Coppenrath-Verschoor zijn echte levensgenieters. Sjaan is onlangs 82 jaar geworden en Wil wordt binnenkort 83 jaar. En nog steeds, na 60 jaar , kan hij haar laten blozen. "Hij zei vorige week zelfs 'en toch hou ik nog steeds van je'."

Locoburgemeester Margriet den Brok feliciteerde het echtpaar op maandag 6 augustus namens gemeente Hellevoetsluis en overhandigde een prachtige bos bloemen. Na een gezellig gesprek met de wethouder zijn ze 's avonds uit eten geweest met hun kinderen. Volgende week wordt met de hele familie een feestje gevierd met een rondvaart door de havens van Rotterdam. Sinds het pensioen van Wil op zijn 57e geniet het echtpaar volop van Nederland en Spanje.

Wil komt oorspronkelijk uit Hekelingen en Sjaan uit Rhoon, maar ze hebben elkaar leren kennen in Rotterdam Zuid. Sjaan was 15 jaar en Wil 16 jaar. Sjaan liep voorbij de bioscoop de Harmonie waar hij met een vriend was, toen ze elkaar in het oog kregen. Na hun huwelijk kregen ze twee kinderen, Marcel en Frank. Ze hebben vier kleinkinderen en een achterkleinkind van een jaar dat, toeval of niet, op de dag dat zijn overgrootvader en overgrootmoeder hun 60e trouwdag vierden, zijn eerste stapjes zette.

Wil heeft vanaf zijn 20e tot zijn pensioen bij de Roeiers gewerkt. Jarenlang heeft hij met veel plezier zeeschepen in de havens van Rotterdam los en vastgemaakt. Sjaan werkte voor dat zij kinderen kreeg op kantoor, toen de kinderen wat ouder werden ging ze aan de slag in een stoffenzaak in Hoogvliet.

Het echtpaar geniet volop van het leven, van hun familie en van elkaar. Na vele jaren Renesse, besloten ze 17 jaar geleden een mobile home bij camping de Quack in Hellevoetsluis te kopen en te gaan bewonen. Bovendien overwinteren ze al 20 jaar in Benidorm. "Ik zou er nooit heel het jaar willen wonen, Wil wel. "Hun appartement in Benidorm ligt direct aan het strand. En ze genieten nog volop van alles; strand, eettentjes en de gezelligheid. Wil, alias opa Pepernoot, houdt wel van een geintje die hij regelmatig met iedereen uithaalt. Ze staan beiden nog volop in het leven, willen alles weten en zijn echt geïnteresseerd. Het echtpaar heeft dan ook goed contact met alle kleinkinderen. "Ze vragen van alles en bespreken bijna alles met ons", vertelt Sjaan.

"Wij zitten niet achter de geraniums." Sterker nog Wil en Sjaan zijn hartstikke modern; ze Facebooken en appen dat het een lieve lust is. Naast iedereen op de hoogte te houden door het posten van berichten, foto's en filmpjes, zijn ze regelmatig online om te bridgen met mensen over de hele wereld. Ook nu het lichamelijk allemaal wat moeilijker; gaan ze toch zo veel mogelijk overal naar toe. En naar verluidt maakt Wil nog steeds, zowel in Nederland als in Spanje, de dansvloer onveilig.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>