Ruby zoekt een warm nest, liefst zonder jonge kinderen
Ruby zoekt een warm nest, liefst zonder jonge kinderen Foto: Lars de Wit DOC Spijkenisse

Lieve Ruby zoekt een beste vriend

Actueel 647 keer gelezen

Ruby is op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Daar is haar leeftijd geschat op 2 jaar. Ze is een lieve, vriendelijke en zachtaardige kruising Stafford.

's Ochtends begroet ze je enthousiast en wil ze graag even knuffelen. Buiten speelt ze graag met een bal of frisbee. Ze kent dan ook het commando "los", wat het spelen een stuk leuker maakt. Verder kan ze ook "zit", "poot", "andere poot" en "af". Ze vindt hondentraining heel erg leuk en kan heel goed luisteren. Wel verwacht ze een snoepje als ze luistert, maar dat verdient ze ook wel, toch? Ze houdt van zwemmen, als je de bal in het water gooit, duikt ze er zo achteraan. Ook kan ze goed mee in de auto. Andere honden vindt ze best wel spannend. Ze houdt ze goed in de gaten, maar valt niet uit aan de lijn als je haar rustig meeneemt weg van de andere honden.

Nieuwe mensen die ze nog niet zo goed kent, kunnen haar het beste rustig benaderen. Ze kan soms wat onzeker zijn. Als je haar rustig eerst aan je laat snuffelen, komt ze al snel los en zijn jullie beste vriendjes. Jonge kinderen begrijpt ze niet zo, ze zijn zo druk en onvoorspelbaar. Dat past niet zo bij haar. Waar ze wel heel erg open voor staat is op training gaan met haar nieuwe baasje, dat lijkt haar geweldig! Dus ben je op zoek naar een actieve hond die van knuffelen houdt? Stuur dan een email met de volgende gegevens naar hondenafdeling.spijkenisse@dierenbescherming.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant