Help een kind met mooie voorleesmomenten
Help een kind met mooie voorleesmomenten Foto: Pixabay

VoorleesExpress zoekt voorlezers!

Actueel 399 keer gelezen

Voorne-Putten – In het najaar van 2018 starten Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg de VoorleesExpress op Voorne-Putten. Wij zoeken enthousiaste voorlezers en coördinatoren die op vrijwillige basis een steentje willen bijdragen aan taalontwikkeling.

VoorleesExpress is een landelijk project voor kinderen met een taalachterstand. Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dit aantal terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, een keer per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast verbindt de VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar.

Wil jij voorlezen?
Als voorlezer lees je 20 weken lang voor bij een gezin thuis op Voorne-Putten. Hier lees je voor aan kinderen tussen 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Dit doe je één uur per week op een vaste dag.

Je leest interactief voor en betrekt de kinderen veel bij het voorlezen. Door middel van taalspelletjes en voorlezen draag je bij aan de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal, en vergroot je de woordenschat. Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en stimuleert ze om zelf ook voor te gaan lezen. Als voorlezer word je begeleid door een coördinator. Voor je van start gaat krijg je van de bibliotheek een training interactief voorlezen.
Heb je interesse om je in te zetten voor de VoorleesExpress? Stuur dan een email naar Eline Jansen, ejansen@bzhd.nl

Volg de bibliotheek ook op Facebook en via Twitter! Kijk voor het complete activiteitenoverzicht op: www.bzhd.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant