Afbeelding

IBH tandenknarsend akkoord...

Actueel 436 keer gelezen

Je zult maar verreweg de grootste partij in de gemeenteraad zijn en toch tandenknarsend akkoord moeten gaan met een voorstel waar je flinke twijfels bij hebt.

Het ging in dit geval over de deelname aan de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond. Hans Reumkens wond zich over de gang van zaken behoorlijk op. Hij stelde dat er voor de gemeenteraad weinig tot geen invloed op de kosten van de regeling was. Het bestuur had de begroting, die ruim vier ton boven het maximaal afgesproken bedrag lag, immers al goedgekeurd. Het hogere bedrag werd veroorzaakt door de uitbreiding van het personeelsbestand met 2,75 FTE dat de totale last naar 1,900.000 euro tilde, op zoals Reumkens vaststelde 'boven de Balkenende norm' Ook vond Reumkens het vreemd dat grotere gemeentes met meer inwoners lagere bedragen betalen dan Hellevoetsluis.

Wethouder Hans van der Velde deelde de zorgen van Reumkens en gaf aan geprotesteerd te hebben tegen de budgetoverschrijding.Ter verklaring van de zienswijze van het college vulde hij zijn verhaal aan door te stellen dat de personeelsuitbreiding wel bedoeld is om de forse wachtlijsten weg te werken. Waarop IBH tandenknarsend en wel het voorstel toch steunde. Interessant is het ook om te raden naar de redenen om het juridisch jaarverslag van de agenda te halen en uit te stellen tot september om het gelijktijdig te behandelen met het jaarverslag van de Ombudsman. In het verleden bleken er namelijk nogal wat verschillen te zitten in het eigen juridische verslag en in de manier waarop de Ombudsman naar de gemeente kijkt.

In de vakanties kunnen we nadenken over hoe de begroting eruit gaat zien, en wat voor invloed de 'aankoop' van Oudenhoorn daarop heeft. En over de vraag of er financiële ruimte is om de voorzichtig met potlood geschreven beleidsvoornemens ook echt uit te kunnen voeren. En hoe het collegeprogramma er straks echt uit gaat zien. Zou GroenLinks echt menen dat niet elektrisch aandreven boten niet in de Hellevoetse havens horen? Moeten ze misschien ook nog maar eens over nadenken..Gehoorde uitspraak na de raadsvergadering: 'Als de AFO slaagt, is de volgende stap één fusiegemeente Voorne, als de AFO niet slaagt is de volgende stap ook één fusiegemeente, maar hoe die dan heet?...
Vincent

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant