Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Zon, water, boten, historie: Hellevoet op zijn best!

Actueel 427 keer gelezen

"Er is geen betere dag om Hellevoetsluis te laten zien. Een zonovergoten dag en dus prachtig weer om te varen of te wandelen; een ideaal visitekaartje voor Hellevoetsluis", vertelt Aart-Jan Spoon wethouder Toerisme op 4 juli tijdens een netwerkbijeenkomst voor de toerismesector in opdracht van gemeente Hellevoetsluis en georganiseerd door Hollandia Netwerk Event.

Gemeente Hellevoetsluis organiseerde deze dag om onze stad ook elders op de kaart te zetten; gemeentes en ondernemers uit verschillende provincies waren aanwezig om te ontmoeten, contacten te leggen en ideeën uit te wisselen.

Het thema van deze bijeenkomst was 'Water en Erfgoed' zodoende kregen de gasten kregen een rondleiding in het droogdok, de Verdedigingswerken, de Noordhinder en de Buffel of ze konden mee met een RIB of de Linquenda II het Haringvliet op waar ze volop van genoten.

Rust & dynamiek
Na de activiteiten werden de gasten welkom geheten door burgemeester Junius in Cultuurhuis Nieuwe Veste: "Wij denken altijd dat iedereen Hellevoetsluis wel kent, onderdeel van de Metropoolregio, met een mooie rijke maritieme geschiedenis. Ik ben als burgemeester trots op deze stad op het puntje van Voorne-Putten; waar je kunt genieten van rust, water, natuur en tegelijkertijd heb je de dynamiek tijdens de zomermaanden doordat het een grote havenplaats is met wel 2000 boten, een nadeel daarvan is dat het hier in de winter wat saaier is."

Wethouder wil meer met haven
Wethouder Spoon vertelde aan deze krant dat hij van plan is meer te gaan doen met de haven. 'Het zou mooi zijn als er nog meer leven in de Vestinghaven kan komen. De watersportverenigingen in Hellevoetsluis gaan goed, maar de haven in de Vesting kan wel een impuls gebruiken. We gaan onder meer kijken of de mogelijkheid en bereidheid er is van, bijvoorbeeld een supermarkt, om een dependance, (wellicht een dagbesteding), in de Vesting te openen.' Het blijkt al jaren een probleem voor booteigenaren dat de dichtstbijzijnde winkel om even een brood of een pak melk te halen 'helemaal' op het Evertsenplein zit. En dat weerhoudt sommigen van een ligplaats in de haven. Ook voor de bewoners van de Vesting zou een winkel op loopafstand een uitkomst zijn."

OP Voorne Putten, Dolphins RIB Events en Arda Riedijk van Camping 't Weergors en organisator van het unieke concept 'Wild op de Wallen' gaven een presentatie waardoor nog eens duidelijk werd wat Hellevoetsluis en de rest van Voorne Putten bewoners en bezoekers te bieden heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant