Carbage Run: rijden voor Alzheimer | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl

Carbage Run: rijden voor Alzheimer

  •   302 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - The Carbage Run is op dit moment de grootste straatrally van Europa. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan en wat houdt het precies in? Dat kunnen de Hellevoeters Michel van Geest en Bas Kamerman ons haarfijn vertellen.

Allereerst natuurlijk de vraag waarom ze meedoen. Ze rijden voor de Alzheimer Stichting. Michel heeft altijd al iets voor het Alzheimer Fonds willen doen nadat hij als 16-jarige jongen zijn opa verloor aan de gevolgen van Alzheimer. Samen met zijn beste vriend Bas Kamerman besloot hij dat ze iets moesten gaan doen voor dit mooie doel en dat werd meedoen aan de Carbagerun.

Het concept van the Carbage Run is gebaseerd op de in Engeland zeer populaire "Banger Rally's" die daar al sinds 2002 bestaan. In 2008 deed Bram Eigenraam (oprichter Carbagerun) mee aan één van deze Britse Banger Rally's. Na een fantastische week te hebben gehad bleek bij terugkomst in Nederland na enig onderzoek dat een rally met oude barrels eigenlijk nog niet bestond in Nederland. Het idee was geboren, de naam werd verzonnen, de website werd gebouwd, de inschrijving werd geopend en dat was het begin van the Carbage Run.

Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. De dagwaarde van je auto mag niet hoger zijn dan 500 euro en het bouwjaar mag niet hoger zijn dan 1999. Natuurlijk moet je auto wel aan alle wettelijke eisen voldoen. Michel en Bas gaan de originaliteitsprijs. "De eerste prijs behalen is echt moeilijk, daar zitten veel opdrachten aan vast. Wij zijn er voor gegaan de auto er zo opvallend mogelijk uit te laten zien. De originaliteitsprijs is 1000 euro; dat zou een prachtig bedrag voor ons goede doel zijn".

The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat je in de meest vreemde situaties terecht komt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit jaar vindt de tiende editie plaats, een speciale editie met duizend teams en meer dan drieduizend deelnemers. Andere jaren konden zo'n driehonderd teams meedoen.

Tijdens de Carbagerun overnachten ze op een camping met vele andere gepimpte auto's van andere teams. Hun auto hebben ze de 'Klunsbus' genoemd. "Dat is een mix van klunzen en klussen, iets waar we goed in zijn. Michel en Bas leggen tijdens de tiende editie van de Carbagerun 2500 kilometer af. Ze zijn op 2 juli in Emmen gestart en hopen 6 juli te finishen in Slovenië. Gemiddeld rijden zo'n 500 kilometer per dag. Na de finish moeten ze natuurlijk ook nog terug naar huis; 1500 km. We hopen met de mannen mee dat de Citroën de 4000 kilometer weet vol te houden. Via Facebook - carbagerun team 806 de Klunsbus- zijn de avonturen van de heren te volgen. Wij wensen ze heel veel succes!!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>