Afbeelding
Foto: stock

Gemeente wil alle peuters naar de peuteropvang

Actueel 1.476 keer gelezen

Gemeente Hellevoetsluis vindt peuteropvang belangrijk voor ieder kind want kinderen ontwikkelen zich als zij met andere kinderen kunnen spelen, lezen, ontdekken en praten. Peuteropvang helpt het kind daarbij en geeft een goede start op de basisschool. Daarom maakt de gemeente voor alle Hellevoetse peuters mogelijk om twee dagdelen in de week naar de peuteropvang te gaan. Ook voor de kinderen van ouders met een minimum inkomen, of van ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van de belastingdienst.

Ouders kunnen gebruik maken van de regeling vanaf het moment dat hun kind 2 jaar en 3 maanden is, totdat hij of zij naar de basisschool gaat. Hellevoetsluis heeft twee peuteropvang-organisaties: Smallsteps en de Kinderkoepel.

Wethouder Hans van der Velde: "Peuteropvang is natuurlijk een leuke plek voor de peuters waar zij met leeftijdgenootjes van alles kunnen ondernemen. Maar het is vooral een belangrijke plek om zich te ontwikkelen en alvast spelenderwijs vaardigheden te oefenen die zij later op school nodig hebben."

Voor wie geldt deze regeling?
Voor ouders die gebruik willen maken van peuteropvang kunnen verschillende situaties gelden:

Kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst
Ouders die (beiden) werken, studeren of inburgeren kunnen voor peuteropvang kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Deze toeslag is een tegemoetkoming in een deel van de kosten voor de kinder- of peuteropvang. Ouders die recht hebben op deze toeslag en een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm, kunnen bij de gemeente een aanvraag doen om de rest van de peuteropvang kosten vergoed te krijgen. Daardoor is voor hen de peuteropvang voor twee dagdelen in de week volledig gratis. Verdienen zij meer dan 120% van de bijstandsnorm, dan betalen zij alleen een inkomensafhankelijke bijdrage, de gemeente betaalt de rest.

Geen kinderopvangtoeslag van de belastingdienst
Voor ouders die geen kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst krijgen, maakt de gemeente Hellevoetsluis peuteropvang nu ook mogelijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om: alleenstaande ouders zonder werk, twee-ouder gezinnen waarvan één van de ouders werkt; twee-ouder gezinnen waarvan géén van de ouders werkt. Verdienen deze ouders tot 120% van de bijstandsnorm? Dan betaalt de gemeente alle kosten en zijn de twee dagdelen peuteropvang in de week voor hen gratis. Verdienen zij meer dan 120% van de bijstandsnorm, dan betalen zij alleen een inkomensafhankelijke bijdrage, de gemeente betaalt de rest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant