Afbeelding

'De Paarden' van OBS de Kring winnen Polderbokaal

Actueel 806 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen vrijdag 22 juni werd bekend gemaakt dat 'De Paarden' van OBS de Kring de winnaars waren van de prestigieuze Polderbokaal. Ook vorig jaar viel OBS de Kring in de prijzen.

Ruim 190 leerlingen van groep 7 van basisscholen deden mee aan de Poldersportdag en streden voor de Polderbokaal. Uit Hellevoetsluis (De Houthoeffe en De Kring), Oostvoorne (CNS Nieuwe Poort en Overbos), Vierpolders (De Tiende Penning) en Barendrecht (Rohobothschool) werkten in Tinte een leerzaam, sportief en uitdagend circuit af.

De 'zevende groepers' verdeeld over 12 verschillende teams, luisterend naar namen als De Uien, De Koeien, De Aardbeien, De Kippen, De Varkens, De Paarden, De Zonnebloemen, De Trekkers, De Geiten, De Rozen, De Schapen en De Paprika's, gingen de strijd aan.

In de Strypse polder kregen zij van alles te horen en te zien over het boerenbedrijf, maar moesten natuurlijk ook zelf aan de slag. Wie scoorde de meeste punten op de verschillende onderdelen. Wie hing het langst aan de spijkerbroek, haalde de meeste melk uit de uiers, nam de hindernisbaan het snelst en sloeg de spijkers met de minste slagen in het hout? Dat bleek dit jaar weer OBS de Kring te zijn. Dit was de 16e editie van dit leerzame en sportieve evenement georganiseerd door Boeren en Tuinders Voorne-Putten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant