Afbeelding
Foto: Kinderboerderij

Natuur & Milieu Educatie op de kinderboerderij

Actueel 685 keer gelezen

Hellevoetsluis - De zomervakantie staat al bijna voor de deur en de laatste lessen worden gegeven op de Kerkestee. Dit schooljaar heeft de kinderboerderij ruim 1550 leerlingen een leuke leerzame lessen gegeven.

De kleuters hebben hun zintuigen laten prikkelen. Groep 4 streed om de felbegeerde gouden wisseltrofee in de Waku Waku quizles. Groep 7 en 8 hebben aan de hand van diverse thema's gekeken hoe duurzaam de boerderij is. Groep 5 en 6 zijn voor hun les buiten het terrein van de kinderboerderij op zoek gegaan naar vogels. In deze les moesten ze zo veel mogelijk verschillende soorten vogels zoeken. De klas van meester Herman (Hendrik Boogaard Rode Kruislaan) had de meeste vogelsoorten gevonden, wel 33 soorten. Inmiddels heeft de klas een leuk " vogelaardigheidje" gekregen.

Alle basisscholen in de gemeente Hellevoetsluis ontvangen het nieuwe lesprogrammaboekje voor het komende schooljaar. Ook scholen in de regio kunnen het lesprogramma op aanvraag ontvangen. Onderwerpen zoals regen, zon en wind komen aan bod. Kortom voor iedere leeftijd weer een leuke en leerzame lessen.

De Kerkestee hoopt dat alle scholen in Hellevoetsluis mee zullen gaan doen en hun leerlingen met dit belangrijke én leuke lesprogramma kennis laten maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant