De nieuwe European Maid uit Vierpolders komt  zaterdag ook in actie. foto: Jan Lo
De nieuwe European Maid uit Vierpolders komt zaterdag ook in actie. foto: Jan Lo Foto: Heleen Groeneweg

Truck & Tractor Pulling Oudenhoorn

Actueel 919 keer gelezen

Zaterdag 23 juni wordt de 18e editie van Truck & Tractor Pulling gehouden in Oudenhoorn. Wederom een waar dagje uit voor de hele familie!

Ook dit jaar wordt er weer een gevuld en afwisselend wedstrijdprogramma aangeboden. Net als voorgaande jaren worden er op twee banen verschillende competities verreden.

A-baan
Op de A-baan, aan de tribunekant, zullen de Sport Trucks en de beste Grand National tractoren vanuit heel Nederland de strijd met elkaar aangaan in verschillende klassen.

B-baan
Bij de B-baan zullen de beste trucks van Nederland het spektakel aan die kant openen. Maar wie heeft de sterkste trekker van de Zuid-Hollandse eilanden?

Local heroes
Dit jaar zullen voor het eerst de 'local heroes' voor de sleepwagen aanhaken en de strijd tegen elkaar aangaan in verschillende gewichtsklassen aangevuld met nog twee Farmstock klassen.

Achter de schermen
Even de benen strekken of bijkomen van het kabaal langs de baan? Gaat u vooral eens het rennerskwartier in. Neem een kijkje bij de wedstrijdmachines en de bijbehorende vervoersmiddelen, stel uw vragen aan de teams en schiet wat plaatjes! Bovendien is er ook weer aan de kinderen gedacht. Met een speciaal ingerichte kinderhoek voor zowel groter als kleiner, hoeven zij zich niet te vervelen.

Modelbouw
Verder hebben zij ook het vertrouwde team micropullers weer te gast. Micropulling, dat is tractor pulling op schaal 1:10, de "most powerful" modelbouwsport! Kom deze kleine krachtpatsers bewonderen terwijl ze strijden om het NK.

Demonstraties
Nieuw dit jaar: spektakel van team RC Overdose! Zij komen demonstraties geven met indrukwekkende RC-modelauto's. Dit alles maakt dit een evenement hoe het in de ogen van de organisatie moet zijn; toegankelijk en leuk voor jong én oud(er)!
TV opnames
Net als voorgaande seizoenen zal ook RTL7 weer aanwezig zijn om opnames te maken voor het tv-programma Truck en Tractor Pulling. Zij zenden elk seizoen alle gereden Grand National wedstrijden in het weekend uit.

LET OP, gehoorbescherming is aan te raden rondom de banen!

De organisatie wenst alle teams veel succes in de strijd naar de grootste beker met bloemen natuurlijk en het publiek veel plezier dit moois te aanschouwen!

Aanvang 16.00 uur aan de Ruigendijk 20 in Oudenhoorn. Het terrein is vanaf 15.00 uur open voor publiek en u kunt gratis parkeren. Kijk voor meer informatie en bestellen tickets op: www.stpo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant