Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Certificaat burgerschap voor leerlingen na 'Fijn je te zien week'

Actueel 635 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het was een bijzondere week voor de leerlingen en stagiaires uit Hongarije van het Helinium. Zij mochten vier dagen lang een burgerschapstage lopen tijdens de 'Fijn je te zien' week. 'Fijn je te zien ' is een campagne om elkaar te ontmoeten en eenzaamheid tegen te gaan.

"We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gekregen op de projecten die de leerlingen tijdens de 'Fijn je te zien' week hebben gedaan. Dat kwam vooral door de enthousiaste houding en de inzet van de leerlingen. Sommigen werd gevraagd nog een keer te komen helpen. We hopen natuurlijk dat ze dat doen, want alle hulp is welkom."

Presentatie
Vrijdag 8 juni gaven de leerlingen een presentatie van hun project om aan elkaar te laten zien wat ze hadden gedaan. Paul Deur van Stichting Push en wethouder Aart-Jan Spoon waren daarbij aanwezig. De wethouder reikte na de presentaties een certificaat uit voor deze burgerschapsstage: leren in en van de maatschappij.

Brood verdienen?
Tenslotte zijn deze jongeren de toekomst. "Hartstikke leuk dat jullie dit vrijwilligerswerk hebben gedaan zoals koffieschenken in een bejaardenhuis, helpen bij de bingo, het verzorgen van een high tea of een rondleiding geven op de Buffel of de Noordhinder. Zo help je niet alleen, je kunt gelijk kijken waar je interesses liggen. Hoe zou jij later je brood willen gaan verdienen? En op welke manier draag je dan bij aan de maatschappij. Een vrijwilligersstage kan dan helpen bij het maken van een keuze" , aldus wethouder Spoon.

Hand- en spandiensten
De jongens die vrijwilligerswerk op de Noordhinder hebben gedaan begonnen hun vrijwilligersweek met een planning ; onder meer stond er een aantal hand -en spandiensten op de lijst zoals oude verf verwijderen, een krantenbericht schrijven voor Groot Hellevoet en rondleidingen geven aan 32 mensen waarbij ze de bezoekers vertelden over het werk op de Noordhinder.
Smakelijk eten!
Naomi, Meghan, Noelle en Esmee verzorgden een overheerlijke high tea in Buurthuis de Kooistee. De genodigden genoten zichtbaar van het eten en van de gezelligheid. Dat jong en oud veel van elkaar kunnen leren bleek tijdens de Jong & Oud discussie in Hart van Hellevoet.

Meer projecten
Zo zetten leerlingen van het Helinium zich de hele week in voor meerdere projecten in Hellevoetsluis; en gingen zij aan de slag voor de ouderen die wonen in de Herbergier, kinderen in de natuurspeeltuin, 't Ommetje, bingo in Voornesteijn, een modeshow bij Tweede Kans, op het terrein bij Historyland en voor de leerlingen van basisscholen 't Schrijverke en op de Hendrik Boogaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant