Afbeelding

10e Veteranendag; zaterdag 23 juni Hellevoetsluis

Actueel 795 keer gelezen

"De uitzending naar een oorlogsgebied verbroedert. Het is fijn om met mensen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt terug te kijken op een vaak vormende periode in het leven. Het kameraadschappelijk delen van soms heftige ervaringen, maar ook vaak mooie en avontuurlijke momenten in het leven van de trotse veteraan en het gevoel om gewaardeerd en geëerd te worden maakt de Veteranendag voor velen een dag om naar uit te kijken" aldus een der deelnemende veteranen.

Peter Vermaat - zelf ook veteraan - heeft hier zelf ooit in 2008 het initiatief voor genomen en in 2009 was de eerste veteranen dag in Hellevoetsluis een feit, met Peter als voorzitter van het comité. "Ik heb het als een mooie tijd ervaren, waarbij ik warm terugdenk aan de kameraadschap en de nauwe samenwerking onderling. Als ik voor mezelf spreek, heb ik er geen nare dingen aan overgehouden en vind het fijn om even stil te staan bij deze fase in mijn leven.

De Veteranendag is een platform om de veteranen te bedanken en de ruimte te geven om hier met gelijkgestemden over te praten. In Hellevoet wonen ruim 200 veteranen. We hebben sinds 2016 ook een eigen, door mij ontworpen en geproduceerd, veteranenmonument. Het monument is onder grote belangstelling officieel door de burgemeester onthuld en is gesitueerd ter hoogte van de Zeeheldenmuur in de Vesting.

Op zaterdag 23 juni aanstaande zal de Veteranendag voor de 10e keer gehouden worden in en om theater Twee Hondjes aan de Opzoomerlaan. "Er staat, vanaf 10 uur, een mooi programma klaar" aldus Peter. "Zo zullen er, door Keep Them Rolling, een aantal oude militaire voertuigen op het plein bij het theater worden opgesteld. Deze waren onlangs nog te zien bij het Fort Haerlem. Tevens is er een foto expositie met een lezing door de fotografe Roanne van Voorst met als thema "Veilig-Onveilig". Na deze lezing is er de traditionele zeer goed verzorgde blauwe hap en zullen we aansluitend naar het veteranenmonument lopen om aldaar kransen te leggen en stil te staan bij veteranen in het algemeen en hen die het hoogste offer hebben gegeven..."

Na terugkomst in het theater wacht ons een fantastisch optreden verzorgd door de dames van 4Fun met de New Manhattan Big Band. Met veel herkenbare muziek vanaf de jaren 40 t/m de 80ties, een mooie foto expositie en lezing. Kortom: het beloofd weer een geslaagde dag te worden waar we samen kunnen zijn met gelijkgestemden en geïnteresseerden".

Veteranen uit de regio die graag aanwezig zouden willen zijn op deze dag, zijn ook van harte welkom. Aanmelden via de gemeente Hellevoetsluis gemeente@hellevoetsluis.nl of via de voorzitter: pjvermaat@zonnet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant