Afbeelding

Hellevoetsluis en BVCB nek aan nek aan kop

Actueel 358 keer gelezen

Hellevoetsluis en BVCB blijven de ranglijst aanvoeren in de tweede klasse B. De nek aan nek-race tussen beide giganten duurt voort nu Hellevoetsluis de vorm op tijd te hebben herpakt door Zuidland, dat nog in de race ligt voor de derde periode, met 2-1 (0-1) te kloppen.

Alex Hordijk

Het zag er lange tijd naar uit dat Zuidland met de volle buit van het druk bezochte sportpark aan de Brielsestraatweg zou stappen. Zuidland Leidde bij rust met 0-1, maar de achterstand werd in de slotfase omgezet in een 2-1 overwinning voor de rood witten.

Belangen
De belangen in het toptreffen waren groot. De ploeg van Edwin de Koning en BVCB, de club van trainer Jan Everse, hebben aan de kop van de ranglijst een marge van acht punten op Zuidland. De equipe van trainer Aad Andriessen kan met de derde of vierde plek nog gaan voor de promotiecompetitie. In tegenstelling tot eerdere jaren wordt het kampioenschap bij gelijk aantal punten niet in een onderling duel gespeeld op neutraal terrein, maar is het doelsaldo beslissend.

'Dat is wel erg vreemd', vindt Edwin de Koning. 'In de officiële competitieberichten van voor dit seizoen werd bekend gemaakt dat het kampioenschap bij een gelijke stand via een beslissingsduel moet worden uitgevochten. Halverwege de competitie is dit veranderd. Normaal gebeurd het niet zo vaak, maar nu kan het gebeuren.' Voor Aad Andriessen is het verhaal ook helder voor het restant in de competitie. Uit de laatste drie wedstrijden moeten minimaal vier punten behaald worden.

Zuidland treft nog de concurrent van Hellevoetsluis BVCB. 'We willen zo hoog mogelijk eindigen. Tot vorige week deden we nog mee om de derde periodetitel, maar we hebben zoveel afwezigen. Dat is ons gaan opbreken. De voorsprong op Berkel dat vierde staat is nu twee punten. Op Neptunes is dat zes punten. Als Berkel nog over ons heen zal gaan dan zijn we alsnog degene die in aanmerking komen voor nacompetitie. Berkel pakt dan de derde periode en BVCB en Hellevoetsluis hebben de eerdere periodes. Dan mogen we alsnog nacompetitie spelen', was de uitleg van Aad Andriessen vooraf.

Voor zaterdag verwachtte hij dan ook een Hellevoetsluis dat gebrand was om te winnen. 'Het zou natuurlijk mooi zijn als je de drie punten uit Hellevoetsluis kan meenemen naar Zuidland. Het doel van hen is duidelijk, kampioen worden. Ze gaan dus het duel op het scherpst van de snede spelen', aldus voorspelde Andriessen. Edwin de Koning was helder vooraf over zijn kansen op de titel. 'Ik heb er een heel goed gevoel over. Als je kijkt naar wat we dit seizoen laten zien, verwacht ik dat de hoofdprijs voor ons zal zijn. Ik denk ook dat Hellevoetsluis toe is om te kijken hoe het is, om te spelen in de eerste klasse. Ik hoef de groep, die vrijwel geheel intact blijft echt niet te motiveren voor deze eindsprint. Het zou mooi zijn als we op de platte kar door de gemeente Hellevoetsluis het kampioenschap mogen vieren.'

In de wedstrijd aan de Brielsestraatweg leek het er overigens lang naar uit te zien dat de ploeg van Aad Andriessen aan het langste eind zou gaan trekken. Na een kwart duel was het de jonge Neal van Buuren, die in de laatste weken zo belangrijk was voor Zuidland, die voor de voorsprong van de gasten wist te zorgen: 0-1. Twaalf minuten voor tijd werd de stand via Victor Hartog alsnog recht getrokken: 1-1. Het was invaller Remon Haze die kort voor het einde van de wedstrijd alsnog de winnende treffer voor Hellevoetsluis achter doelman Colin Hoeder wist te schieten: 2-1.

Het was een misser van Kenny Fonseca die de winst voor Hellevoetsluis inluidde. 'Dat neem ik hem niet kwalijk. Het hele seizoen is Kenny al onze rots in de branding', liet Andriessen weten. Voor De Koning was de zege bevrijdend. 'Het leek wel of we in paniek raakten na de 0-1. We houden de druk op BVCB en zien de laatste twee duels wel hoe het gaat eindigen', besloot De Koning. 'We hebben vandaag gespeeld voor wat we waard zijn. We hadden niets aan een gelijkspel. Ik moet wel zeggen dat Zuidland meer had verdiend dan deze nederlaag. Wij wisten dat zij het ons lastig zouden maken. De wissels op de bank hebben vandaag met hun treffers het verschil gemaakt.'

Hellevoetsluis: Danijel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Öner Sang A Jong, Onur Furuncu; Sander van Pelt, Frenk van Gelderen, Roeland de Bruijne (73. Victor Hartog); Dave Mierop, Wouter Besters (64. Patrick Struik), Serkan Yavuziygitoglu.

Foto's: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant