Unieke kunst in de dwaaltuin
Unieke kunst in de dwaaltuin

Erop uit in de polder (2) De Halve Maen

Actueel 1.041 keer gelezen

Middenin de polder vindt je soms de meest bijzondere plekjes. Zo'n plekje is er bijvoorbeeld aan de Lodderlandse Dijk, even buiten het dorpje Tinte.

Daar ligt een gastvrij plekje dat een uniek museum, terras en dwaaltuin in één is. Cor en Tjitske zwaaien er de scepter en Tjitske is bovendien verantwoordelijk voor een ruime keuze aan ambachtelijke baksels die bij koffie, thee of een bijzonder drankje uit Tinte genuttigd kunnen worden. Dit paradijselijke plekje is tot in het najaar - 31 oktober - te bezoeken op de dinsdagmiddag, woensdagmiddag en op zondag vanaf 10.00 uur. Vroeger dachten we dat je één keer in je leven Campari gedronken moest hebben, maar tegenwoordig weten we zeker dat je één keer in je leven In Den Halven Maen moet zijn geweest. Een belevenis die het midden houdt tussen puur genieten, herkenning van het polderverleden en een tuin vol verrassingen.

Pinksterweekend: kunst in de Halve Maen
Ook dit jaar weer kunst van verschillende kunstenaars in de prachtige tuin van Museum in den Halven Maen. op 20 en 21 mei. Kunst te kijk, maar ook kunst te koop. Een ommetje door de tuin. Lekker onthaasten en wat drinken op het terras.! Een prachtig fietstochtje naar Tinte, maar er is ook parkeerplek voor als u met de auto komt.

De Doedijk
De kunstenaars zijn afkomstig van het Hellevoetse atelier De Doedijk, waar vele vormen van kunst beoefend worden, waarvan u een groot aantal terugvindt in de enorme dwaaltuin die komend weekend wel een sprookjesbos lijkt te zijn geworden Beeldhouwers zijn aan het werk en laten zien wat voor prachtigs je uit een steen kunt houwen. Of uit hout natuurlijk. Keramisten tonen hun werk en hebben allerlei vriendelijk geprijsde kunstwerkjes te koop. Ook de schilders zijn aanwezig.

Oudhollandse snoepwinkel
Kent u ze nog: die leuke snoepjes met die gekke namen die u vroeger bij uw oma kreeg? Haverstro, boterballenm polabrokken, zuurballen en amandelbonen, om er maar een paar te noemen. Die vindt u allemaal in de snoepwinkel uit de tijd van Ot en Sien in Den Halven Maen, en uiteraard ook zoethout en zuur- en kaneelstokken. Zondag en maandag vanaf 10 uur bent u van harte welkom, voor een unieke expositie in de buitenlucht van Voorne, heerlijke verse koffie of thee met eigengebakken koek op het terras van De Halve Maen. Het museum, met zijn Oudhollandse snoepwinkel, kruideniersmuseum, hoedenzolder, gezellig terras en cafe, en bovendien geweldige tuin is makkelijk te bereiken en de ideale rustplek na een fietstochtje.

Adres: Lodderlandsedijk 56a, 3235 KK Rockanje - Telefoon: 0181 412 218 Voor meer info: www.indenhalvenmaen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant