Column Burgemeester Milène Junius: Teamwork | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Column Burgemeester Milène Junius: Teamwork

  •   312 keer gelezen   Actueel

Op Bevrijdingsdag heeft een team van ambtenaren uit Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne rond middernacht het vredesvuur in Wageningen in ontvangst genomen en hardlopend, in estafette naar Voorne teruggebracht.

Onderweg werd rond twee uur 's nachts een krans gelegd op de Grebbeberg. Ter nagedachtenis van onze oorlogsslachtoffers. Vervolgens werd er weer doorgelopen. Sommigen deelnemers waren heel goed getraind en anderen wat minder; iedereen droeg zijn steentje bij. Zeker ook de fietsers die in het pikkedonker de route bewaakten en circa 150 kilometer op het zadel doorbrachten. Het was mooi te zien hoe iedereen vol trots werd binnengehaald door burgemeester Rensen in Brielle en vervolgens letterlijk en figuurlijk in het zonnetje werd gezet door burgemeester De Jong in Westvoorne.

Zelf fietste ik het laatste stuk mee om deze kanjers te eren. Acht jaar geleden is deze deelname aan de bevrijdingsestafette gestart door Westvoorne, vier jaar geleden is Brielle aangesloten en dit jaar Hellevoetsluis. Een mooi team 'Hup Voorne Hup'.

Goede teams ontstaan door samen aan iets te bouwen, een gezamenlijk doel te hebben en te waarderen dat iedereen daarbij vanuit zijn eigen kwaliteiten er een waardevolle bijdrage aan levert. Ook bestuurlijk worden er nu nieuwe teams gemaakt.
Op 26 april is het nieuwe college van Hellevoetsluis gevormd met Margriet den Brok (IBH), Aart Jan Spoon (VVD), Hans van der Velde (CDA) en Peter Schop (IBH).

Op 1 mei is het nieuwe college van Westvoorne gestart met Marja Roza (VVD), Jorriena de Jongh (GW), Wilbert Borgonjen (CDA) en Lies van der Pol (D66). En op 15 mei wordt het nieuwe college van Brielle geïnstalleerd met Robert van der Kooi (IBGB), André Schoon (VVD) en Bert van Ravenhorst (PvdA). Een mooie mix van oud en nieuw, van ondernemers en ambtenaren, van mannen en vrouwen, die zich allemaal met veel liefde zullen inzetten voor ons mooie Voorne.
Evenals de drie nieuwe gemeenteraden die in de afgelopen maand al diverse avonden hebben doorgebracht om goed te weten wat er speelt.

En zoals bij de bevrijdingsestafette, zal iedereen op zijn eigen wijze zijn of haar steentje bijdragen voor een welvarend Voorne met oog voor de unieke kwaliteiten van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>