Aart Jan Spoon, Cilia Meerman (met koninklijke onderscheiding) en Rien Kap
Aart Jan Spoon, Cilia Meerman (met koninklijke onderscheiding) en Rien Kap Foto: Wil van Balen

De architecten van de samenwerking

Actueel 974 keer gelezen

'Besturen doe je samen', met die woorden sloot Rien Kap de presentatie van het samenwerkingsdocument aan de gemeenteraad af.

Hij concludeerde uit de verkiezingsuitslag blijkt dat de coalitie het de afgelopen vier jaar niet slecht gedaan heeft en na de verkiezingsoverwinning besloot IBH dan ook het voortouw te nemen voor de coalitievorming.en dat resulteerde in gesprekken met alle partijen, ook met de verliezers
Goede gesprekken
Dat samenwerking geen loos woord is blijkt uit de bereidheid van de drie besturende partijen, om aan de overige partijen extra steunfractieleden toe te kennen, zodat ook die partijen hun werk in de commissies goed kunnen doen. Dat werd nog eens ondersteund door Aart Jan Spoon, die in de vergadering stelde dat om Hellevoetsluis goed te besturen de hele gemeenteraad nodig is. De samenwerkingsgedachte werd ook onderschreven door Cilia Meerman zodat de drie lijsttrekkers duidelijk de architecten van een nieuwe politiek in Hellevoetsluis zijn.

Snelheid
En zo heeft, nauwelijks 4,5 week na de verkiezingen, Hellevoetsluis een nieuw gemeentebestuur, met een beleid waarin alle partijprogramma's een rol hebben gespeeld, en de sfeer hoop biedt voor met elkaar besturen. En of er in de praktijk veel verschil zijn tussen een bedrijventerrein en een industrieterrein, zal de toekomst uitwijzen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant