Afbeelding
foto: Wil van Balen

Helinium doet mee aan Day for Change

Actueel 1.114 keer gelezen

In februari 2018 hebben het Helinium en Stichting Day for Change de handen ineen geslagen. Tijdens de Day for Change Actie leren kinderen en jongeren over wereldwijde (armoede)problematiek, ondernemerschap en omgaan met geld.

Deze stichting daagt de leerlingen uit om, met een microkrediet als startkapitaal, een kleine onderneming op te zetten en het startkapitaal te vermeerderen. Nederlandse jongeren ontdekken zo hun sociale en ondernemende kwaliteiten.

Velen kennen het microkrediet van de adviserende rol en het lobbyen wat koningin Maxima als special functionaris voor ontwikkelingszaken voor de VN-werkgroep die het microkrediet in de wereld moet stimuleren heeft gedaan en nog steeds doet

Inclusive finance projecten
Kwaliteiten die kunnen worden ingezet om het leven van henzelf en anderen te verbeteren. Met de winst die de leerlingen tijdens de Day for Change Actie maken met hun bedrijven en met overige donaties, worden jaarlijks inclusive finance projecten in ontwikkelingslanden ondersteund.

Mooie bijdrage
Want Stichting Day for Change gelooft namelijk dat toegang tot fatsoenlijke financiële dienstverlening een basisrecht is. De stichting wil bijdragen aan het vormen van een nieuwe generatie bewuste wereldburgers die door hun economisch handelen bij zullen dragen aan een eerlijker wereld. Dat is met de leerlingen van het Helinium zeker gelukt. Met hun deelname aan het educatieproject hebben de VWO 3 leerlingen een bewonderenswaardige prestatie neergezet. Door zelf te ondernemen en bedrijfjes op te starten is het deze leerlingen gelukt om binnen een zeer korte periode een prachtige bijdrage te leveren aan het goede doel.

Tractor voor de boerin
Met een opbrengst van ruim 1100,- euro hebben de leerlingen ervoor gezorgd dat de Zinabala Groep in Oeganda een stuk dichterbij hun uiteindelijke doel is. Deze groep bestaat uit 20 Oegandese vrouwen die op het platteland zwaar werk verrichten. Met deze prachtige bijdrage is het mogelijk om voor deze boerinnen tractoren aan te schaffen waardoor het makkelijker wordt om de gewassen te verbouwen en het werk daardoor ook weer minder intensief wordt. En hun levensstandaard omhoog gaat en hun werk minder zwaar zal worden.

Levens verbeterd
Zo hebben 40 leerlingen uit Hellevoetsluis met al hun inzet het leven van een hoop vrouwen en hun gezinnen enorm verbeterd. Day for Change wil, ook namens de Zinabala Groep, hierbij deze 40 VWO 3 leerlingen van het Helinium enorm bedanken voor hun inzet en prestatie!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant