Olympia ook te sterk voor 't Capproen

Actueel 912 keer gelezen

De korfbalequipe van 't Capproen is er in de derby tegen Olympia niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. De formatie van trainer Roy Vermaat moest op het sportpark Martin Luther Kinglaan met 6-11 (3-5) het onderspit delven tegen de Olympianen.

'We hebben van onze kant een heel goede wedstrijd gespeeld tegen de koploper, kregen zelfs de complimenten mee', stelde de coach van 't Capproen zich tevreden met het spel van zijn ploeg. We kwamen zelfs met 2-0 voor, waarna Olympia pas in de twaalfde minuut tegen scoorde. Het was jammer dat de 2-2 er gelijk overheen viel. Daarvoor hebben we diverse kansen gekregen, terwijl we intussen het tempo zoveel mogelijk uit de wedstrijd haalden. We maakten in de eerste helft vijf fouten, die zonder pardon werden afgestraft.

Ook in de tweede helft hebben we goed mee gedaan, scoorden ook met hen mee', aldus Roy Vermaat. 'We zijn in de eerste helft teveel meegegaan in het spelletje van 't Capproen, pakten het in de tweede helft beter op, maar misten toen teveel kansen', verklaarde coach Peter Buitendijk. 'Maar ook zulke wedstrijden moet je winnen om kampioen te worden.

Het was op het gras ook best even wennen. Op zich is het verschil van vijf treffers goed, maar ik had best wat meer doelpunyten willen zien.' Olympia speelt aanstaande zaterdag op het Olympiapark tegen Voltreffers. 'We speelden uit gelijk, dus hebben we nog wat goed te maken.'

't Capproen: Sanne Hoogendoorn, Color van der Perk (35. Dianne Kuiper), Nick Stolk, Glenn Nieuwpoort (1 keer); Brittany de Kruif (5 keer), Dafne Poldervaart, Jeroen Hoogendoorn (45. Mark Kuiper), Freek Sjouw.

Olympia: André van der Wacht (3 keer), Mitchell Bodde (1 keer), Nadine van der Steen, Tanya van Buuren; Nienke Kros (3 keer), Eline van der Wacht, Jan Voogt (1 keer), Glenn Everwijn (3 keer)

Foto's: Wil van Balen