Afbeelding

27e Editie Open Podium

Actueel 337 keer gelezen

Editie 27 van het Open Podium Hellevoetsluis vindt op zondag 29 april  in de foyer van het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in het Theater Twee Hondjes. Zaal open om 12:45 uur.

In deze zevenentwintigste editie zullen Muriel Kasmin, Marjon van der Vegt voor het eerst optreden. Kaj Elhorst, Dick Voogd en Jeanette Immerzeel zijn ook weer present en inmiddels vaste waardes. Qua muziek is er weer veel variatie. TeeBeeBrown and Friends, Lennard Daniels en Angelo Cross verzorgen weer uitstekende optredens. Dit Open Podium weer georganiseerd door Els Huurman biedt weer erg veel moois! Alle reden om weer eens een zondagmiddag kunst en cultuur te snuiven en te genieten van de mooie klanken en prachtige gedichten!

Muriël Kasmin is als Indonische bijna 59 jaar geleden geboren in Zuid-Afrika. Zij wist al heel vroeg dat kunst haar roeping was. Tekenen en schilderen is haar passie. Ze kan bogen op een internationale carrière, van headhunter tot beeldend kunstenaar met vele buitenlandse exposities. Haar gedichten worden verpakt in bloemlezingen, blogs en verschillende voordrachten. Ze is erg actief in goede-doelen projecten. Haar debuutbundel is getiteld "Dansend in de Regen"(2015). Humor, erotiek, maatschappij, filosofie en psychologie zijn drijfveren in haar performance.

Marjon van der Vegt is 51 lentes jong. Zij is een sociaal dienstverlener, en begeeft al sinds jaar en dag in de culturele sector. Ze speelt graag toneel en doet de kaartverkoop bij Vrij Theater in Den Haag. Ze begeleidt al zeven jaar een jonge man met zijn gedichten. Ze heeft een poëzie podium gehad in Den Haag. Een andere grote hobby is fotografie. Ze schrijf al van jongs af aan gedichten en is daarmee ook actief op Facebook. Ze heeft vijf jaar geleden samen met Cis Deyl, Freehugs 070 opgericht, waarmee ze een aantal keren per jaar Free hugs uitdelen door Den Haag. Samen met Liesbeth de Blécourt heeft ze drie jaar geleden : 'Dichter bij de dood' opgericht, waar ze met Allerzielen dichters verbinden met schrijvers en kunstenaars die liggen begraven op Oud Eik en Duinen. Vanaf eind september ga ik met Muriël Kasmin een dichterspodium draaien in de Stamboom. Ze is bezig met 'n boek over homoseksuele vluchtelingen. Tijdens het open podium zal ze uit haar repertoire verschillende gedichten voordragen.

Kaj Elhorst is onder meer dichter en heeft heel veel levenservaring (een mooie manier om te zeggen dat iemand al een beetje oud is). Zijn leven begon ooit in Winschoten. Het is een zoektocht geworden en daar is hij nooit mee opgehouden. Dit is duidelijke te horen in zijn gedichten. Hij heeft ook verschillende boeken op zijn naam. De laatste is uit 2013, een fantasy-roman: de Annalen van Gamor. Een interessante persoonlijkheid, waar je graag naar luistert!

Aanvang 13.00 uur en de toegang is gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant