Afbeelding

Benefiet voor Brandwondencentrum Maasstad ziekenhuis levert ruim 33.000 euro op!

Actueel 499 keer gelezen

Op donderdag 19 april 2018 stond Paviljoen Zoet of Zout in Stellendam helemaal in het teken van een benefietavond voor het brandwondencentrum van het Maasstad ziekenhuis. Aan het eind van de avond bleek dat de organisatie een topbedrag van ruim €33.000,- kon overhandigen aan het Brandwondencentrum. Hiermee kunnen de zo gewenste speel- en interactieve elementen aan de onlangs verbouwde verbandwisselkamers worden toegevoegd.

Pijn is een hardnekkig probleem in de brandwondenzorg. Iedere dag moet het verband bij brandwondenpatiënten verwisseld worden: een noodzakelijk, maar ook een extreem pijnlijk proces. Voor kinderen – maar óók voor jongeren en volwassenen – is dit vaak een nare herinnering aan hun opname in het brandwondencentrum. Reden voor het Brandwondencentrum om deze kamers patiëntvriendelijker te maken. Maar daar was veel geld voor nodig.

Angst en pijn naar de achtergrond bij wisselen verband
Fondsenwerver Floortje Jongkoen en teamleider Rob Komen van het Brandenwondencentrum van het Maasstad ziekenhuis waren op de avond aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Rob Komen reageerde verheugd: "Een aangename omgeving en afleiding zorgen ervoor dat pijn en angst bij kinderen naar de achtergrond verdwijnt tijdens de verbandwissels en wondverzorging. De kamers zijn onlangs verbouwd, maar met dit geld kunnen we de kamers echt helemaal af maken! Met bijvoorbeeld een lichtgevend wolkenplafond of lichtgevende waterbuizen met bubbels. Zodat kinderen zich in een compleet andere wereld wanen en hun angst en pijn naar de achtergrond kunnen verdwijnen. Wij en de patiënten zijn hier ontzettend blij mee!"

Prachtige locatie, fantastische weer en een vol avondprogramma
De aanwezigen kregen een avondvullend programma met culinaire verrassingen en optredens van top artiesten. Voorzitter van Charity4Kids Wendy Smeets: "We zijn de aanwezigen op deze avond, de vele sponsors en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet ontzettend dankbaar. Er werd gul gedoneerd en geboden op de veilingitems. We zijn natuurlijk ongelofelijk trots op dit resultaat."

Charity4Kids is een initiatief van de samenwerkende serviceclubs van Voorne-Putten: Lionsclub Haringvliet, Lionsclub Voorne-Putten Kiwanisclub Brielle, Tafelronde 108, Rotary Brielle, Ladies' Circle Voorne, Agora 8 Voorne-Putten e.o.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant