Trotse winnaars NK Bowlen Jansen (Nieuwegein) en De Gelder (Hellevoetsluis) (foto: Richard Stegeman) Foto: Richard Stegeman

Nick de Gelder jongste Nederlands kampioen ooit

Actueel 1.289 keer gelezen

In Tilburg hebben Nick de Gelder (17, Hellevoetsluis) en Ellen Jansen (26, Nieuwegein) op zondag 15 april de Nederlandse kampioenschappen bowlen gewonnen in het Singles Event.

De Gelder zorgde als jeugdspeler voor een nieuw record: Hij is de jongste Nederlands kampioen ooit. Dat De Gelder goed kan bowlen is al een tijdje duidelijk en dat liet hij onlangs ook zien tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Aalborg, waar hij met Team NL Bowling de bronzen medaille wist te winnen.

Toch mag het een verrassing genoemd worden dat De Gelder er op zijn 17e al met de nationale titel vandoor ging. In de halve finale stond De Gelder tegenover Mark Jacobs (29, Nieuwegein), de kampioen van 2016, die hij met 2-0 wist te verslaan. In de finale wachtte "home favorite" Youri Fens (21, Tilburg). Het werd een spannende finale van hoog niveau, waarbij De Gelder zijn hoofd net iets koeler hield dan Fens. De Gelder won ook deze wedstrijd met 2-0 en werd zo de nieuwe Nederlands kampioen Singles.

Door deze overwinning heeft onder meer Nick De Gelder zich geplaatst voor de European Champions Cup 2018, het EK voor landskampioenen. Dit jaar worden de EK georganiseerd in Langen, Duitsland. Aan Jansen en De Gelder de uitdaging om de podiumplaatsen voor Team NL Bowling in stand te houden.