Bezoek voor de gehele collectie de expositie van De Beeldenboerderij Frederikshoeve
Bezoek voor de gehele collectie de expositie van De Beeldenboerderij Frederikshoeve Foto: Ilona Bakker

Kunst in polder Oudenhoorn/Hellevoetsluis

Actueel 878 keer gelezen

Op 21 en 22 april is er Kunst in het buitengebied bij de Frederikshoeve in Oudenhoorn. En een beetje speciaal, want sinds dit jaar gaan Oudenhoorn en Hellevoetsluis samen verder onder één vlag. En dat betekent dat ook de kunst nu en in de toekomst zich meer zal gaan verbreden.

Voorzichtige plannen zijn er al om in de komende jaren de Kunst een groter podium te geven in de samenvoeging van beide gemeenten door het organiseren van diverse exposities en stadse kunstevenementen met als motto: " Hellevoetsluis/ Oudenhoorn Kunst In de Stad" ofwel "HOKIS". Wethouder Margriet den Brok zal op zaterdagmiddag 21 april de expositie op de Frederikshoeve bezoeken om de toekomst van deze verbintenis en de verdere ontwikkeling van de samenwerking, mede op het gebied van de kunst, in te luiden.

Expositie
Reden temeer om op zaterdag 21 april en zondag 22 april vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur de expositie van de cursisten van de Frederikshoeve te bezoeken. U wordt verwelkomd door de gastvrouw/gastheer met een lekker glaasje bubbels. Ook in de tuin van de Frederikshoeve staan mooie, maar ook grappige tot verbeelding sprekende kunstwerken. En bij mooi weer is het nog eens heerlijk toeven in de lentetuin voor een praatje en een glaasje! De deelnemers aan de expositie zijn herkenbaar aan de button die ze dragen. Zij kunnen u alles vertellen over hun kunstuitingen, uw aankoop van de kunstwerken en ervaringen over de cursussen. En heeft u interesse voor de cursussen? Dan ligt er informatiemateriaal bij de welkomsttafel en is Ada er om je uitvoerig te informeren over de inhoud en de opzet van de cursussen. De expositie maakt onderdeel uit van de jaarlijkse Kunstroute Nissewaard.

Frederikshoeve
Bij de Frederikshoeve ontwikkelen cursisten zich, onder bezielende begeleiding van Ada Andreae, tot inspirerende kunstenaars, die op professionele wijze prachtig en boeiend kunstwerk afleveren. Op de expositiedagen stellen zij hun werk van het afgelopen cursusseizoen voor de bezoekers ten toon. Dat de producten zeer geliefd zijn, blijkt wel uit de opkomst van het grote aantal bezoekers en de verkoop van veel kunstwerk tijdens de expositiedagen.

Ada geeft les in schilder- en boetseertechnieken en is een meer dan enthousiaste inspiratiebron voor de cursisten. Schilderwerk wat door bezoekers hoog wordt gewaardeerd en in veel huiskamers een plekje aan de muur hebben gevonden en beelden van klei, die in menige tuin staan te pronken. Zelf maakt ze voornamelijk boetseermodellen die ver buiten Nederland worden verkocht.

Dus… zin in een leuke en kunstzinnige dag? Kom dan gezellig naar de expositie van De Beeldenboerderij Frederikshoeve, Molendijk 94, 3227CD Oudenhoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant