Afbeelding

Laat Hellevoetsluis kampioenschap uit handen glippen?

Actueel 720 keer gelezen

Hellevoetsluis bekleedde de koppositie in de tweede klasse D vanaf speelronde één tot en met twintig, maar heeft het stokje na de 1-2 (1-0) nederlaag tegen SSS in de éénentwintigste ronde moeten overgeven aan BVCB.

De manschappen van trainer Edwin de Koning lijken het spoor na drie achtereenvolgende nederlagen bijster en de vraag is of zij het tij op tijd kunnen keren om alsnog de zo fel begeerde titel naar de Brielsestraatweg te brengen.

Dan Rolandus

'Het is ongelooflijk dat we tegen een ploeg, die er niets van kan niet meer hebben kunnen brengen', bekritiseerde Dave Mierop het spel en de instelling van zijn ploeg. 'We waren gewoon niet goed genoeg. En dat ook nog voor eigen publiek, nee geen excuses. We speelden tegen BVCB een perfecte eerste helft en tegen SSS kwamen we op 1-0 (doelpunt van Frenk van Gelderen, DR) terwijl het 3-0 had moeten zijn.

De tweede helft speelde zich vooral af op onze eigen helft, omdat we geen bal meer konden vasthouden. Twee slaapmomenten binnen vijf minuten betekenden twee kansen en het was meteen 1-2. We hebben in de laatste twintig minuten nog met een extra spits gespeeld, maar zijn niet verder gekomen dan één schot op doel. We creëren gewoon te weinig kansen. Het ontbrak ons gewoon aan passie, beleving en strijd.'

Dominanter
'De nederlagen zijn allen verklaarbaar', gaat Dave Mierop verder. 'We hadden tegen Berkel een collectieve offday, waren toen met onze gedachten al bij BVCB, terwijl we bezig moesten zijn met Berkel, want het was wel de nummer vier. Thuis hadden we het destijds ook al lastig tegen hen. Daar heb je het weer, we dachten dat het een makkie zou worden, maar deze afdeling kent geen makkies. Omdat er geen inzet was lukte er ook niets. We hebben de wedstrijd tegen Berkel ook in tien minuten weggegeven.

BVCB was een ander verhaal. Zij hebben een goed voetballend elftal, maar zij gunden ons de bal. Wij hadden ook het overwicht, maar kwamen niet verder dan de rand van de zestien. We kwamen uit een standaardsituatie op voorsprong, hadden de controle, maar twee keer balverlies leidde met twee stappen tot twee goals. We missen ook een spits als Ken Luyendijk. Ken was één van de belangrijkste mannen binnen de ploeg, een speler met meerwaarde, iemand waar je een bal aan kwijt kunt, is balvast, snel, behendig, gewoon door niemand te vervangen. Hij bindt altijd twee mensen aan zich.'

De 24-jarige Hellevoeter erkent vervolgens ook dat zijn ploeg in de eerste helft van de competitie het geluk aan haar zijde heeft gehad. 'We hebben in het begin veel mee gehad, maar nu hebben we ook met pech te maken. Zo werden ons tegen BVCB twee strafschoppen onthouden. Tegen Berkel was er ook niets aan de hand, maar in plaats van 0-2 werden we twee keer weg gecounterd en verliezen de wedstrijd.'

De werknemer bij het familiebedrijf MOG in Oude Tonge ziet overigens nog steeds licht in de tunnel. 'Het is waar, we geven het kampioenschap in drie weken weg. Pak je drie of vier punten uit de laatste drie wedstrijden, dan ziet de wereld er heel anders uit. We staan weliswaar gelijk in punten, maar met een wedstrijd meer zullen we in de achtervolging moeten, hebben we het niet meer in eigen hand. En vergeet niet, ook wij hebben nog een zwaar programma. Maar we geven het niet op.

We weten dat het elke wedstrijd een finale is, maar dat geldt ook voor BVCB. En vergeet Zuidland niet hè. Zij hebben een goede trainer (Aad Andriessen, DR), die een team heeft neergezet dat ook nog een rol in het kampioenschap kan spelen. Daar hebben we ook nog niet van gewonnen. We zullen dominanter met de benen moeten worden en minder de monden laten roeren.'

Hellevoetsluis: Danijel Ribaric; Vincent Mast, Öner Sang A Jong, Thijs van den Heuvel (78. Remon Haze), Roeland de Bruijne; Frenk van Gelderen; Sander van Pelt, Dave Mierop; Patrick Struik, Victor Hartog (78. Jeffrey de Koning), Onur Furuncu (63. Serkan Yavuziygitoglu).
 

Foto's: Wil van Balen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant