Afbeelding
Foto: Wil van Balen

'Sportiefste scholen' van Hellevoetsluis!

Actueel 2.255 keer gelezen

Afgelopen vrijdag streden 14 basisscholen weer om de titel "Sportiefste school van Hellevoetsluis" tijdens de Jeugdolympiade. In totaal deden maar liefst 350 kinderen uit groep 5/ 6 mee aan dit sportieve evenement.

School RKBS de Hendrik Boogaard en OBS de Brandaris zijn de twee winnaars geworden en zij mogen zich twee jaar lang 'Sportiefste school van Hellevoetsluis' noemen. De Jeugdolympiade wordt georganiseerd in het kader van de 'Lekker bezig! Hellevoetsluis' beweging. Plus Trommel verzorgde het fruit en Evides Waterbedrijf de waterbidons voor de leerlingen. Plus Trommel verzorgt tijdens verschillende evenementen gezonde tussendoortjes.

De deelnemende sportieve leerlingen van deze basisscholen scholen werden al vroeg in de ochtend ontvangen bij het Helinium door wethouder Hans van Lith, Ruud van Tergouw van het Helinium en Jeffrey Emor van stichting PUSH. "Misschien wordt dit wel een eerste stap in een sportieve carrière voor enkele leerlingen" aldus Ruud van Tergouw.

De ochtend begon met een demonstratie van een streetdance groep van het Helinium, want ook dansen is een leuke en goede manier van bewegen. Vervolgens zaten de kinderen vol verwachting te luisteren naar de toespraken en te popelen om te beginnen. Maar voordat ze naar de sportvelden vertrokken konden ze met eigen ogen zien hoe een vuurspuwer zijn kunsten vertoonde en het 'Olympisch' vuur aan stak. Na de ceremonie vertrokken de kinderen vol goede moed naar HC Voorne en V.V. Hellevoetsluis waar de wedstrijden werden gehouden. Op de velden van de voetbalvereniging werden de atletiekonderdelen gehouden en op de velden van de hockeyclub werden de teamsporten gespeeld. 's Middags werden de twee winnaars bekend gemaakt door collega van wethouder Hans van Lith, wethouder Hans van der Velde.

De Jeugdolympiade bestond uit drie teamsporten: handbal, voetbal en slagbal en vijf atletiekonderdelen: 60 meter sprint, 400 meter hardlopen, verspringen, tennisbalwerpen en hordelopen. Mede door de prima weersomstandigheden kon er de hele dag onbezorgd gesport worden. Naast de winnaars werden de PCBS de Regenboog dependance en OBS de Brandaris de winnaar van de grote Fairplay bokaal!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant